« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Turčin preko Bajakova krijumčario deset kilograma heroina

Cilj je bilo njemačko crno tržište

Policijski očevid
Policijski očevid (MUP Vinkovci/Damir Glibušić/CROPIX)
Više o

droga

,

zapljena heroina

,

heroin

,

krijumčarenje droge

,

Bajakovo

Na međunarodnome cestovnom graničnom prijelazu Bajakovu, u suradnji carine i policije, uhvaćen je u subotu u 0,15 sati 40-godišnji turski državljanin u pokušaju krijumčarenja gotovo deset kilograma heroina, potvrđeno je danas na zajedničkoj konferenciji za novinare vukovarsko-srijemske Policijske uprave i vukovarske Carinarnice u Vinkovcima.

Carinik je pri ulasku u Hrvatsku kontrolirao turskog državljanina i automobil Fiat Lanciu njemačkih registarskih oznaka kojom je upravljao te je na stražnjem sjedalu uočio putnu torbu s dvostrukim dnom, a slična torba pronađena je i u prtljažniku vozila. U jednoj torbi bio je skriven i u debelu foliju umotan 5,2 kilogram heroina, u drugoj 4,7 kilograma heroina, a procjenjuje se da je vrijednost zaplijenjene na ulici tri milijuna kuna, rekao je predstojnik Carinske ispostave Bajakova Ante Antunović.

Načelnik Odjela za granice vukovarsko-srijemske Policijske uprave Tomislav Iljić je rekao kako je droga putovala iz Turske preko Hrvatske, a bila je namijenjena crnom tržištu u Njemačkoj.

Turski državljanin bio je sam, nad njim je provedena kriminalistička obrada, a danas u 9 sati priveden je istražnome sucu Županijskoga suda u Vukovaru, gdje mu je određen pritvor, dodao je.

Načelnik Odjela za nadzor vukovarske Carinarnice Davor Petović ocijenio je da je način krijumčarenja droge u putnoj torbi s dvostrukim dnom karakterističan za zračne luke te da carina i policija u tom slučaju nisu imali dojavu o krijumčarenju.

Subotnja zapljena 9,9 kilograma heroina na Bajakovu treća je po veličini ove godine. Početkom siječnja na tom je prijelazu zaplijenjeno 12,5 kilograma heroina, a u veljači je preko Bajakova u Hrvatsku ušlo 63 kilograma heroina, no pošiljka je praćena, a krijumčari uhićeni na području osječko-baranjske Policijske uprave. (HINA)

21.09.2008. 19:25:04
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh