« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci

Radimir Čačić o akciji 'Indeks' i lokalnim izborima

'Indeks' se odvija pod pritiskom međunarodne zajednice

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

HNS

,

Radimir Čačić

,

lokalni izbori

,

akcija indeks

,

Maestro

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić ocijenio je danas da se antikorupcijska akcija Indeks "odrađuje pod pritiskom međunarodne zajednice, a ne zaista zbog svijesti da je to nužno za ovo društvo".

Dodao je kako strahuje da je "sve to u funkciji hvatanja političkih poena vladajućih, makar uz cijenu da i oni koji nisu ništa krivi budu osramoćeni".

Unatoč pozitivnoj strani akcije 'Indeks', postoji mogućnost da se opet dogodi, kao što je i prije bilo takvih slučajeva, da neki ljudi budu osramoćeni a da nizašto nisu krivi, rekao je Čačić na Izbornoj skupštini za gradsko vodstvo karlovačkog HNS-a.

"Unatoč potrebi da se korupcija iskorjenjuje, takva bi akcija mogla stvoriti dodatnu nesigurnost u pravni sustav u ovoj zemlji i, nažalost, dodatnu potvrdu da je za prikupljanje političkih poena ova vlast u stanju žrtvovati svačiji ugled i integritet iako su ga mnogi stvarali desetljećima, što bi bila nova tragedija", istaknuo je Čačić.

Dodao je da je ovih dana cijela "ekipa Maestro" puštena zbog pravnih standarda, a da ništa od svega nismo vidjeli na sudu iako je svakom jasno da se radi o privatizacijskom kriminalu velikih razmjera", rekao je Čačić.

Govoreći o djelovanju HNS-a na lokalnoj razini, Čačić je rekao da podružnice, pogotovo u županijskim središnjicama kao što je Karlovac, imaju obvezu konzultirati se sa središnjicom stranke o bilo kakvim koalicijama.

U stanci skupštine Čačić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da su za koaliciju s HNS-om na lokalnim izborima pogodne "sve ozbiljne stranke", pa i HSS, koji, kako je dodao, "naglašeno pokušava prodati priču da lokalne organizacije samostalno, bez konzultacija sa središnjicom, odlučuju s kim će koalirati".

Istaknuo je kako je po prirodi stvari logično da će HNS u najvećem broju mjesta, gdje neće izaći samostalno, koalirati sa SDP-om, osim u Zagrebu, gdje sasvim sigurno neće. "U Karlovačkoj županiji to je, dapače, moguće", dodao je.

Na pitanje je li koalicija moguća i s HDZ-om, Čačić je odgovorio da jest kao i u cijeloj Hrvatskoj, ali uz konzultacije sa županijskim i gradskim vodstvom.

Na izbornoj skupštini karlovačkog HNS-a za novog je predsjednika izabran Zlatko Grčić.

Izborna skupština održana je danas jer su odlukom središnjice HNS-a (30. travnja) poništeni rezultati Izborne skupštine karlovačkoga HNS-a održane 19. ožujka ove godine. Ivica Margarin, tadašnji predsjednik, izjavio je Hini da je za to službeno objašnjenje "odstupanje od stranačkog statuta", no da on vjeruje da je "pravi razlog što je Podružnica stala uz Nikolu Vuljanića kad ga je Čačić suspendirao jer je podupro Dragutina Lesara". (HINA)

21.09.2008. 19:40:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh