« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 9 mjeseci
smiruje se bura

Spašena Makarska!

Teška borba gasitelja s vatrenom stihijom donijela je pobjedu vatrogascima, koji su uz zračnu podršku stavili požar pod kontrolu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Duje Klarić/CROPIX)
Više o

požar u Makarskoj

,

požar Makarska

,

Dražen Glavina

Nove vatrogasne snage iz kontinentalnog dijela Hrvatske te pripadnici policije i vojske koji su stigli noćas uvelike su pomogle nadzirati cijelo područje zahvaćeno požarom. Na njemu je jutros oko 300 vatrogasaca i 120 vozila, a od jutra im pomažu i tri helikoptera, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Mladen Jurin, koji je izrazio zadovoljstvo stanjem na požarištu.

Od 10,30 sati gasiteljima pomaže jedan kanader i jedan air-tractor. Gradski centar Osejava izvijestio je da je meteorološka situacija povoljna. Bura puše na Makarskome primorju od 30 do 40 kilometara na sat i smiruje se.

Prigradsko naselje Veliko Brdo, koje je od sinoć bilo bez struje zbog izgorjela dva drvena električna stupa, zbog čega u mjestu nije bilo ni vode, od deset sati ima redovitu opskrbu strujom i vodom.

Vatra koju je noćas vjetar širio po padinama podno Biokova iznad mjesta Krvavice i Promajne pred zoru je bila manjeg intenziteta, a jutros je gase vatrogasci i jedan helikopter. Promet na državnoj cesti D8 je normaliziran iako se vozačima na dijelu ceste od Makarske do Promajne preporučuje pozornija vožnja zbog većeg broja vatrogasnih vozila koja se onuda kreću.

Požar u Makarskoj i okolici stavljen je pod kontrolu u ranim poslijepodnevnim satima zahvaljujući herojskim naporima gasitelja, pa kanaderi uz pomoć helikoptera i air-tractora zalijevaju opožareni dio, te rubne dijelove požarišta, a uz vatrogasce su na terenu i vojnici te interventni policajci, kao i dragovoljci, njih ukupno 350.

Makarska je pokrivena pepelom, a dim u zraku i crna brda oko grada samo dodaju težinu atmosferi nakon apokalipse. Bura je napokon stala, omogućujući Makaranima da se vrate u svoje kuće i vrtove kako bi sanirali štete. (metro-portal)

21.09.2008. 12:42:35
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh