« Putovanja
objavljeno prije 5 godina i 9 mjeseci
BROJKE

Turista je sve više

Nastavak tog trenda stručnjaci okupljeni oko Svjetske turističke organizacije-UNWTO očekuju i od svibnja do kolovoza, pri čemu su najoptimističniji u zadnjih deset godina

Turizam dobiva zamah
Turizam dobiva zamah (Arhiva)
Više o

putovanja

,

turisti

Broj turista postojano raste - svijetom ih je u prva četiri mjeseca ove godine putovalo 6 posto više nego u isto vrijeme lani i više nego što se očekivalo, a nastavak tog trenda stručnjaci okupljeni oko Svjetske turističke organizacije-UNWTO očekuju i od svibnja do kolovoza, pri čemu su najoptimističniji u zadnjih deset godina.

Regija Azije i Pacifika zabilježila je rast dolazaka stranih turista od 8 posto u odnosu na prva četiri mjeseca 2017., dok je u Europi taj rast bio 7 posto. Afriku je posjetilo 6 posto više stranih turista nego lani, Bliski Istok 4 posto, a Amerike njih 3 posto više.

I u nastavku ove godine očekuju se snažni rezultati u međunarodnom turizmu, pogotovo u Africi, na Bliskom Istoku i u Europi, uz objašnjenje da postoji jako povjerenje potrošača u turizam.

Najviše turista i kroz ljetno vrijeme se očekuje u Aziji, a pogotovo u Europi, koja i dalje zadržava poziciju najposjećenije svjetske regije, kao i njene podregije južne i mediteranske te zapadne Europe koje su u prva četiri mjeseca ove godine zabilježile i veći rast od ukupno Europe, od 8 posto u odnosu na isto razdoblje 2017.

Iz UNWTO-a ističu i da su sve regije u svijetu zabilježile turističke poraste, osim Kariba, za koju kažu da je jedina podregija koja doživljava smanjenje dolazaka stranih turista u prvim mjesecima ove godine, od 9 posto, jer se još neka odredišta u toj regiji bore s posljedicama uragana u kolovozu i rujnu 2017.

Iz te specijalizirane agencije UN-a za turizam podsjećaju i na rekordne rezultate u svjetskom turizmu za 2017., koja je završila s više od 1,32 milijarde međunarodnih turističkih dolazaka ili gotovo 7 posto više nego u 2016., što je pratio i 5 postotni porast ukupne globalne turističke potrošnje, na 1.332 milijarde američkih dolara.

30.06.2018. 14:14:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh