« Zagreb
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
SPOOKY

Tura kroz zagrobni Zagreb na petak 13.

Uz pomoć Ive Sille, kazivačice priča o onostranom Zagrebu, trianestorka će odškrinuti vrata gornjogradskih veža, potražiti gričke lubanje, utvare i vještice, uklete mrtvačnice i groblja za koja možda nisu ni znali

Neobičan noćni obilazak metropole
Neobičan noćni obilazak metropole (Arhiva)
Više o

Freaky Friday

,

zagrobni Zagreb

Nakon veljače, i ožujak je popratila zlosretna kalendarska sudbina - još jedan petak trinaesti, da nahrani praznovjerne i zabavi hrabre! Barem ako je riječ o publici Freaky Fridayja, događaja koji tradicionalno na petke trinaeste u hrvatskoj metropoli nudi nesvakidašnje doživljaje! Za ovaj crni petak organizatori iz Male performerske scene u suradnji sa Secret Zagreb Walks pripremili su najneobičniji noćni obilazak metropole, kakav se ne može doživjeti s klasičnim turističkim vodičem! Trinaestero najbržih sretnika zavirit će u Zagreb - s one strane!

Uz pomoć Ive Sille, kazivačice priča o onostranom Zagrebu, trianestorka će odškrinuti vrata gornjogradskih veža, potražiti gričke lubanje, utvare i vještice, uklete mrtvačnice i groblja za koja možda nisu ni znali da po njima hodaju! Vođena tura proći će pokraj kuća u kojima stanari nisu mogli oka sklopiti, dječjeg vrtića koji su, prije nego što je zatvoren, opsjedali duhovi, a ako bude posebne petko-trinaestovske sreće, možda onostrani tragači ugledaju i djevojku u bijelom u kuli starozagrebačke palače iz koje se navodno i dan-danas katkad čuje zvuk muzičkih kutijica!

Ova ekskluzivna tura rasprodala se u rekordnom roku, čim je njezino održavanje objavljeno, pa je još jednom potvrđeno da je Zagrepčanima i njihovima gostima uistinu stalo do autentičnih iskustava, kakve u kulturi, ali i turizmu nude partnerske organizacije koje su i priredile ovaj posebni događaj.

Održavanje ovog Freaky Fridayja podržali su Ministarstvo kulture, Grad Zagreb i zaklada Kultura nova.

12.03.2015. 17:08:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh