« Zagreb
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
MIŠLJENJE

Sandra Švaljek i dalje glavna u Zagrebu?

Milan Bandić navodno je htio ovlastiti Vesnu Kusin da obavlja dužnosti gradonačelnika, ali mu je Baukovo Ministarstvo poslalo mišljenje da je Švaljek zabetonirana kao šefica grada

Steže se obruč ...
Steže se obruč ... (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

Sandra Švaljek

,

Ministarstvo uprave

Ministarstvo uprave objavilo je u petak, 13. ožujka, na svojim internetskim stranicama da je i dalje vrijedeća punomoć kojom je Milan Bandić 19. listopada prošle godine svojom zamjenicom imenovao Saandru Švaljek.

Člankom 60. Statuta Grada Zagreba propisano je da gradonačelnika, ako je duže vrijeme spriječen ili odsutan, u obavljanju njegove dužnosti zamjenjuje zamjenik gradonačelnika, te da je gradonačelnik dužan unaprijed odrediti koji će ga od zamjenika zamjenjivati.

Gradonačelnik Zagreba svojom punomoći od 19. listopada 2014. ovlastio je zamjenicu gradonačelnika Sandru Švaljek da zamjenjuje gradonačelnika za vrijeme njegove privremene odsutnosti, stoji u mišljenju Ministarstva uprave.

Ministarstvo navodi da "punomoć po svom sadržaju predstavlja odluku gradonačelnika Zagreba kojom je odredio koji će ga od zamjenika zamjenjivati ako je duže vrijeme spriječen ili odsutan. Mišljenja smo da, s obzirom na okolnosti nastale u Gradu Zagrebu, u cilju omogućavanja nesmetanog funkcioniranja Grada i obavljanja dužnosti izvršnog tijela, zamjenica gradonačelnika koja je određena da zamjenjuje gradonačelnika za vrijeme njegove privremene odsutnosti i nadalje obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba",

14.03.2015. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh