« Zagreb
objavljeno prije 5 godina
PREOKRET

Bandić se vraća u Remetinec, Hanžeković gubi 15 milijuna kuna

Županijski sud prvo je prihvatio Bandićevu žalbu i dozvolio da obnaša dužnost gradonačelnika, no nakon toga je prihvatio i argumente USKOKA i poslao ga u Remetinec

Bandić bu opet
Bandić bu opet "delal" u Remetincu (Arhiva)
Više o

Milan Bandić

,

USKOK

,

pritvor

,

zatvor Remetinec

Milan Bandić bio je aktivni gradonačelnik otprilike sati i pol vremena nakon što je Županijski sud prihvatio njegovu žalbu, no u nastavku ročišta sud je prihvatio zahtjev USKOK-a za pritvaranjem Bandića zbog navodnog utjecaja na svjedoke i poticanja na krivotvorenje dokumenata i poslao ga u Remetinec na mjesec dana. 

Uskokova tužiteljica Ksenija Krizman nakon ročišta je izjavila da je sudac istrage prihvatio prijedlog i Bandiću odredio istražni zatvor, zbog opasnosti da bi na slobodi mogao utjecati na svjedoke, ali i ponoviti nedjelo. Sudac je donio odluku i o naplati jamstva od 15 milijuna kuna koje će, postane li ova presuda pravomoćna, biti uplaćeni u državni proračun.

Što se tiče odluke izvanraspravnog vijeća koje je u međuvremenu objavilo da je prihvatilo raniji zahtjev Bandićeve obrane i omogućilo mu ponovno obnašanje gradonačelničke dužnosti, tužiteljica je kazala da ona više nije relevantna. 'Istražni zatvor ponovno mu je određen, a ukinute su i mjere koje su ranije bile zamjena za boravak u zatvoru', dodala je Krizman.

Sad je izvjesno da će Bandić jako teško na prijevremene izbore ...

10.03.2015. 16:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh