« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
NEKAD PRIJATELJI...

Kosor: Sanader je pitanje pravosuđa, ne politike

"HDZ je upravo stranka koja se odlučila za borbu protiv korupcije bez ostatka", rekla je premijerka RH

Jadranka Kosor
Jadranka Kosor (Dragan Matić/CROPIX)
Više o

Ivo Sanader

,

Jadranka Kosor

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor izjavila je za posjeta općini Kraljevcu na Sutli, koju je nedavno pogodilo olujno nevrijeme, odgovarajući na novinarsko pitanje što očekuje od hrvatskoga pravosuđa nakon izručenja bivšega premijera Ive Sanadera da je hrvatsko pravosuđe samostalno i osnaženo te da svatko u Hrvatskoj može očekivati ponajprije brzu i učinkovitu istragu te - "ako dođe do suđenja, pravedeno i brzo suđenje", piše Hina.

"Hrvatsko pravosuđe u potpunosti je samostalno kao i državno odvjetništvo, USKOK i druge institucije. To je jedna od činjenica zbog koje smo završili pregovore o ulasku Hrvatske u EU, na što smo ponosni", rekla je premijerka.

"Ovo je definitivno pitanje pravosuđa, nikako pitanje politike", ocijenila je.

Na pitanje može li Sanaderov povratak štetiti HDZ-u i boji li se njegova iskaza, premijerka je odgovorila da je HDZ stranka koja je širom otvorila vrata borbi protiv korupcije i kriminala.

"HDZ je upravo stranka koja se odlučila za borbu protiv korupcije bez ostatka. Naše temeljno načelo je da nitko nije nedodirljiv, da borba protiv korupcije mora ići prema svima bez obzira na ime i prezime i bez obzira na stranačku ili bilo koju drugu pripadnost", rekla je, dodajući kako smatra da je HDZ pokazao snagu i odlučnost, što je dio stranačkoga političkog programa i programa vlade.

Podsjetila je da je početkom srpnja 2009., kada je predstavljala novu vladu i njezin program, rekla da će vlada raditi na tri temeljna stupa - završetku pregovora (o ulasku Hrvatske u EU), što je i ostvarila, borbi protiv korupcije, što ostvaruje, te na gospodarskom oporavku, što također u ovoj godini počinje davati rezultate.

19.07.2011. 13:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh