« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
5 cm leda

Tuča i olujno nevrijeme u Osječko-baranjskoj županiji uništili usjeve

Državna uprava za zaštitu i spašavanje javlja o oštećenjima na desetak kuća, srušenim stablima...

Olujno nevrijeme pogodilo je i područje Daruvara
Olujno nevrijeme pogodilo je i područje Daruvara (Cropix)
Više o

nevrijeme

,

Daruvar

,

tuča

,

iranski filmovi

,

supermjesec

Jako olujno nevrijeme oko 17,40 sati zahvatilo općinu Viljevo - naselja Viljevo, Viljevski Cret i dio naselja Kapelna, a led promjera do 5 centimetara padao je punih deset minuta od 17,42 sati do 17,52 sati.

Načelnik općine Viljevo podsjetio je kako je to već četvrti put da je Viljevo pogodila tuča u posljednja dva mjeseca. Dodao je da su sada zabilježena najveća i moguće trajna oštećenja na pojedinim vrtlarskim, vinogradarskim i povrtlarskim kulturama, kao i na svim ostalim poljoprivrednim kulturama. "Što se žetve tiče, ona je za Viljevo ove godine završena", kazao je Fekete.

U poduzeću "Kapelna", koje se bavi poljoprivrednom proizvodnjom, zabilježeno je 50 mm oborina u tom vremenu.

Što se žetve tiče, ona je za Viljevo ove godine završena, kazao je načelnik Viljeva

U naselju Viljevo, Viljevski Cret i Kapelna oštećeno je desetak kuća - vidljiva oštećenja su na krovovima, oštećeni su mnogobrojni gospodarski objekti, na Sportskoj dvorani u sklopu Osnovne škole "A. Starčevića" u Viljevu su razbijena sva stakla dok je na prometnicama bilo srušenih stabala.

Štete se saniraju u suradnji s mještanima, DVD-om Viljevo te u koordinaciji s načelnikom općine Viljevo.

Stradala područja i mještane obišao je župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić s načelnikom općine Viljevo Ivanom Fekete, donačelnikom Tomislavom Marićem i pročelnikom Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Osijek Zvonkom Grgecom.

Na terenu su uz lokalno stanovništvo bile i tri ekipe HEP-a koje su sanirale električne vodove te DVD Viljevo, izvijestila je Državna uprave za zaštitu i spašavanje.(hina/metro-portal)

17.06.2010. 07:18:53
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh