« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina
OPORAVAK GOSPODARSTVA

U Sisku pristao francuski riječni cruiser 'Victor Hugo'

Jučerašnji dolazak Victora Hugoa prvi je uplovljavanje jednog stranog cruisera u sisačku luku

sisak cruiser victor hugo kupa
sisak cruiser victor hugo kupa (Danijel Soldo/CROPIX)
Više o

Sisak

,

pristanište

,

polovne stvari

,

11. ožujka

Na pristanište Kapetanije Sisak na rijeci Kupi kod sisačkog Malog kaptola jučer je pristao francuski riječni cruiser "Victor Hugo" sa 82 putnika iz Francuske, Belgije i Kanade.

Uplovljavanjem i pristajanjem broda u sisačkoj luci u središtu grada obnovljen je taj oblik sisačkog gospodarstva, jer je to prvo uplovljavanje stranog cruisera u sisačku luku.

Direktorica Turističke zajednice grada Siska Lidija Kopjar izrazila je zadovoljstvo dolaskom tako velikog riječnog broda u Sisak, istaknuvši da je to dodatni poticaj sisačkom turizmu. Putnicima broda priređena je dobrodošlica u kavani "Mali kaptol" na sisačkoj šetnici uz rijeku Kupu, te im je priređen prigodni jazz program.

Na pristaništu u Sisku brod "Victor Hugo" ostat će usidren do 20 lipnja, a turisti će za to vrijeme razgledati povijesne znamenitosti grada Siska, te preko vikenda pratiti "Sisački viteški turnir". Brod "Victor Hugo" ima gaz od 100-ak centimetara, dugačak je 82 metra i širok 9,5 metara, nosivost mu je 550 tona, te ima 52 kabine s kupaonicama. (hina/metro-portal)

17.06.2010. 00:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh