« Film
objavljeno prije 14 godina
MOJ PRVI FILM

Trodnevni Maraton Kratkog Filma

Maraton Kratkog Filma omogućit će svim prijavljenim ljubiteljima tog medija snimanje vlastitog uratka bez budžeta i profesionalne opreme

Maraton Kratkog Filma
Maraton Kratkog Filma (Maraton Kratkog Filma)
Više o

Zagreb

,

zagreb-info

,

Sirup

,

povećanje cijena

Maraton Kratkog Filma je projekt koji je osmišljen te postoji i funkcionira već svoju desetu ediciju. Ove godine Maraton započinje 1. srpnja u organizaciji kluba Sirup. Trodnevna svojevrsna radionica filmskog amaterskog i profesionalnog sadržaja okupit će sve ljude koji su zainteresirani za filmsko stvaralaštvo.

Start se označava obično u četvrtak popodne pucnjem iz startnog pištolja na frekventnoj urbanoj lokaciji. Tri dana se malim digitalnim kamerama snimaju i montiraju kratki filmovi (max 7 minuta) raznovrsne tematike i tipa gdje njeni sudionici izmjenjuju iskustva. Potrebno je snimiti što više filmova u što kraćem vremenu. Ekipe snimaju digitalnim kamerama (bez obzira na tehničku kvalitetu) i montiraju filmove u prostoru kina Grič ili u svojim domovima.

Ovo je projekt suradnje. Ovo nije tip radionice na kojoj će profesionalci amaterima pokazivati kako se to radi, već radionica u kojoj će sudionici jedni drugima pomagati svojim znanjem, pa kakvo ono bilo. Kraj biva označen utrčavanjem u cilj s gotovim materijalom u ruci gdje sudionike očekuje svečana projekcija i dodjela nagrada.

Projekt imena Maraton kratkog filma služi poticanju kreativnosti pomoću tehnologije koja nam je svima dostupna, a ne koristimo je, jer znamo da postoji stotinu puta bolja i sto tisuća puta skuplja verzija te tehnologije.Ono što mi držimo u ruci sliči nam na nešto što nije u rangu s velikim igračima i što je jedva dostatno za snimanje obiteljskih pogreba i drugih malo ljepših sjećanja. No, da li je to točno?

Može li filmić s mutnom, slučajno uhvaćenom slikom biti malo remek djelo?
Možda vaš uređaj nema užasno puno pixela i savršeno svijetlo na bedru razgolićene zvijezde, al ćete barem svoju ideju staviti u medij filma. A zato što je to jeftino, stavit ćete ih puno... Za  rad nije toliko bitna kvaliteta izvedbe koliko kvantiteta..

Više o Maratonu Kratkog Filma na web stranici kluba Sirup!

29.06.2010. 12:03:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh