« Život
objavljeno prije 11 godina
WTF?!

Tridesete nisu nove dvadesete ili odrastite na vrijeme

Pasivnost današnjih 20-godišnjaka dovela je do izreke da su tridesete nove dvadesete, no stručnjaci se tome protive

Odgovornost treba preuzeti na vrijeme
Odgovornost treba preuzeti na vrijeme (FreeDigitalPhotos)
Više o

mladi

,

život

,

odrastanje

,

odgovornost

,

tridesete

,

dvadesete

Stručnjaci vjeruju da je današnje društvo od dvadesetogodišnjaka napravilo djecu, pa oni kasnije u životu odluče preuzeti odgovornost i postati odrasli ljudi, što nije dobro ni za njih ni za društvo.

Takva situacija dovela je i do izreke da su tridesete nove dvadesete, što samo pojačava pasivnost dvadesetogodišnjaka koji vjeruju da imaju još dosta vremena za karijeru i ljubavni život i to desetljeće provode vrlo neproduktivno.

Dvadesete su godine u kojima se treba definitivno odrediti što ćete biti u životu, što ćete raditi, kako ćete živjeti i s kim ćete dijeliti život, no mediji i kultura napravili su od dvadesetogodišnjaka djecu koja jednostavno ne žele preuzeti odgovornost, teorija je dr. Meg Jay, kliničke psihologinje koja je svoje postavke izložila na TED konferenciji.

Dr. Jay kaže se ne morate odmah vjenčati i naći posao iz snova, no i za jedno i za drugo treba postaviti kvalitetne temelje i pripremiti se za život. 

Njena poruka dvadesetogodišnjacima je da su oni odrasle osobe koje to trebaju shvatiti, prihvatiti i ponašati se u skladu s tim.

23.05.2013. 22:05:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh