« Zdravlje
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
BIOETIČKI UTORAK

Tribina Psihofarmaci u psihijatriji – potreba ili nasilje?

Tribina će se održati u utorak, 8. ožujka 2016. godine, s početkom u 17:30 sati, u Konferencijskoj dvorani na II. katu knjižnice Filozofskog fakulteta

Treba li toliko lijekova?
Treba li toliko lijekova? (FreeDigitalPhotos)
Više o

tribina

,

Bioetički utorak

,

Hrvatsko bioetičko društvo

U okviru ciklusa tribina pod naslovom Bioetički utorak, Hrvatsko bioetičko društvo organizira tribinu na temu "Psihofarmaci u psihijatriji - potreba ili nasilje?" Tribina će se održati u utorak, 8. ožujka 2016. godine, s početkom u 17:30 sati, u Konferencijskoj dvorani na II. katu
knjižnice Filozofskog fakulteta.

Usprkos dugoj povijesti, medicinskom i društvenom značaju te javnoj prisutnosti psihijatrije kao teorije i prakse, mnoge su psihijatrijske teme još uvijek tabu. Jedno takvo pitanje tiče se primjene lijekova koji utječu na psihičko stanje, odnosnopsihofarmakološke terapije koja dominira nad suvremenom psihijatrijom.

Uzme li se u obzir činjenica da broj psihički oboljelih osoba u svijetu i Hrvatskoj neprestano raste, potrebno je stalno ispitivanje institucionalizirane psihijatrijske prakse.

Cilj je ove tribine doprinijeti kritičkom propitivanju pozitivnih i negativnih aspekata psihofarmakološke terapije, odnosno psihičkih i fizičkih učinaka primjene lijekova, pri čemu će se nezaobilazno ispitati razvoj tog tipa tretmana te širi kontekst njegova postojanja.

Gosti tribine su: dr. sc. Vlado Jukić, ravnatelj Klinike za psihijatriju „Vrapče" u Zagrebu,
dr. sc. Martin Kuhar sa Zavoda za povijest i filozofiju znanosti Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, te dr. sc. Robert Torre, dr. med., spec. psihijatar s Klinike za psihijatriju Kliničkog bolničkog centra „Sestre milosrdnice" u Zagrebu. Moderatori tribine su Luka Janeš i Luka Perušić, mag. phil.

01.03.2016. 13:54:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh