« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
MULTIKULTURALIZAM

Tribina i nastup Arieba Azhara u Močvari

Publika će imati priliku upoznati ili se prisjetiti umjetnika koji je rođen u Pakistanu, no velik je dio života proveo u Zagrebu

Arieb Azhar u Močvari
Arieb Azhar u Močvari (INmusic)
Više o

Zagreb

,

močvara

,

koncert

,

nastup

,

Arieb Azhar

Tradicionalna glazba, mistična sufijska poezija, bosanski sevdah, rock, blues. Naizgled nespojive komponente susreću se u stvaralaštvu Arieba Azhara, pjevača i kantautora koji će svojim toplim glasom i neizmjernom radosnom energijom u utorak 20. studenog očarati posjetitelje zagrebačkog kluba Močvara.

Koncert u organizaciji INmusic festivala i Multikulture ujedno je dio europskog projekta „Multikulturalizam u glazbi" čiji je cilj ukazati na važnost postojanja i očuvanja kulturoloških razlika te naglasak staviti na često zanemaren ili nedovoljno prepoznat utjecaj koji kulturne raznolikosti imaju pri oblikovanju suvremene i popularne kulture. Svi ljubitelji kvalitetne glazbe u Močvari će uživati u tradicionalnim  pakistanskim ritmovima kombiniranim s jedinstvenim modernim elementima.

Publika će imati priliku upoznati ili se prisjetiti umjetnika koji je rođen u Pakistanu, no velik je dio života proveo u Zagrebu. Svoju je karijeru započeo spontanim nastupima u pubovima nakon kojih su uslijedili i prvi profesionalni nastupi. Zainteresirao se za balkansku i romsku glazbu, ali i stari američki i britanski rock te blues i tradicionalnu irsku glazbu što je rezultiralo osnivanjem grupe Shamrock Rovers.

Ubrzo su se s dva snimljena albuma pozicionirali kao jedna od vodećih grupa zagrebačke alternativne scene. Nastupao je u Bosni i Hercegovini, Austriji, Njemačkoj, Americi, a osim pakistanske turneje, nastupao je na cijenjenim svjetskim festivalima poput World Performing Arts festivala u Lahoru te Lok Sanjh festivala u Indiji. 2010. godine zapjevao je na World stageu INmusic festivala.

Multikulturalizam je vrijednost koja je uvjet stabilnosti suvremenih europskih društava. Projekt „Multikulturalizam u glazbi" promovira upravo te vrijednosti u suvremenoj Europi te publici omogućuje upoznavanje vrijednosti multikulturalizma kroz vlastiti doživljaj. U sklopu projekta nastupaju izvođači koji svoju glazbu stvaraju pod utjecajem raznih ne-europskih kultura te svojim porijeklom i kulturnim naslijeđem obogaćuju suvremenu glazbu.

Program u Močvari počinje u 21 sat. Na posebnoj će tribini u sklopu projekta dr. Goran Kardaš, profesor na Odsjeku za indologiju zagrebačkog Filozofskog fakulteta, održati kratko predavanje o islamskoj kulturi na indijskom potkontinentu. O tradiciji programa Multikultura i projektu „Multikulturalizmu u glazbi" govorit će Zoran Marić, direktor INmusic festivala i programski voditelj projekta, dok će o sufizmu više reći sam izvođač Arieb Azhar. Posebno koncertno iskustvo Arieb će upotpuniti tumačenjem značenja i izvora pojedinih pjesama. Tribina i koncert besplatni su za sve posjetitelje.  

16.11.2012. 11:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh