« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
STVARNO?

Tri najgore kombinacije hrane koju svaki dan jedemo

Neke kombinacije hrane vrlo su loše za naše zdravlje, a ono što je najgore u cijeloj priči je činjenica da većinu tih kombinacija jedemo - svakodnevno!

Najgora kombinacija je i najomiljenija ...
Najgora kombinacija je i najomiljenija ... (Shutterstock)
Više o

hrana

,

hamburger

,

mlijeko

,

voće

,

cornflakes

,

pomfrit

,

kombiniranje hrane

Hrana može biti zdrava, no kad se kombinira s određenim namirnicama, postaje vrlo, vrlo loša za naš organizam, pa evo tri kombinacije koje jedemo svaki dan, a ne bismo smjeli:

Hamburger i pomfrit - omiljena brza hrana odavno je na meti nutricionista kao nezdrava, no unatoč tome i dalje se nemilice konzumira. Evo zašto to nije dobro - vrlo masna hrana puna kemije, kao što je hamburger, u sebi stvara spoj sličan ugljenu. Kad se on kombinira sa šećerom koji nastaje raspadom jednostavnih ugljikohidrata iz pomfrita, stvara se spoj cikotin koji potpomaže i razvija upalne procese u organizmu. Pametnome dosta.

Mlijeko i cornflakes - znamo, reći ćete da ludujemo jer to je, kao, zdrav doručak. Nije. Zašto? Zato što i jedna i druga namirnica sadrže jednostavne ugljikohidrate koji daju brzu navalu energije, no jednako tako i brzo pražnjenje nakon čega smo i gladni i umorni. Uz silan šećer u conrnflakesima, možete jedino biti i - debeli!

Voće nakon obroka - nakon obroka je zdravije pojesti voće nego kolač? Ne baš, jer voće koje pojedemo nakon obroka vrlo brzo prolazi kroz želudac, ulazi u crijeva i tamo sustiže žitarice ili meso koje su bile glavni obrok. Rezultat - zastoj u preradi voća, ono fermentira i oštećuje stijenku crijeva.

Stoga, malo više pažnje pri kombiniranju obroka ne bi škodilo, dapače ....

 

04.04.2016. 09:03:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh