« Iza ogledala
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
EHHH...

Tri firme koje vas stalno prate

Nadamo se da vam je jasno da ste privatnost odavno prodali... besplatno, naravno, nemate ništa od toga osim gomilu oglasa

Sad je malo drugačije...
Sad je malo drugačije... (Arhiva)
Više o

mobilni telefoni

,

praćenje telefona

Teorije zavjere uvijek se spominjaju kad govorimo o praćenju putem mobitela i ostalih raznoraznih gadgeta. Naravno, u igri su odmah i tajna društva koja rade daleko od očiju javnosti, prate sve što se događa i upravljaju događajima u svijetu.

Naravno, puno ljudi misli da su to samo bajke, grdno se varate - upravo u ovom trenutku prati vas najmanje pet kompanija koje prikupljaju sve moguće podatke o vama, a vi toga najčešće niste ni svjesni.

E, pa evo tih 3 zločinaca ... koji rade samo ono što ste im vi, svjesno ili ne, dozvolili:

1. Ditto Labs - dnevno se na društvenim mrežama objavi preko 800 milijuna fotografija. Ova tvrtka upravo koristi to bogatstvo podataka kako bi prodala analize ponašanja velikim tvrtkama ... pa vi lupajte selfieje ...

2. Facefirst/Face-Six - kada osoba uđe u lanac vaših trgovina, a vi je imate u ovoj bazi, na ekranu trenutno imate sve njezine podatke, povijest kupovanja ... ukratko, vaše lice postaje cookie.

3. SilverPush - 2013. godine razvijen je softver koji može preskakati između zvučnika i mikrofona, unaprijeđen u godinama iza toga i sada vas ova tvrtka prati na svim vašim uređajima ... Za sada se zna da je ugrađen u 67 aplikacija koje ispuštaju ultrazvučne valove i bilježe kako ih koristite?!

12.12.2021. 21:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh