« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
MLJAC

Tri domaća napitka za jačanje imuniteta

Najbolji posao napravi će napitci od voća i povrća - dat će vam dodatnu energiju i osnažiti prirodni obrambeni sustav organizma

Napravite sami napitke za jačanje imuniteta
Napravite sami napitke za jačanje imuniteta (Arhiva)
Više o

imunitet

,

jačanje imuniteta

,

napitci

Imunitet nas čuva od raznih bolesti, a prvi hladni dan predstavljaju novi izazov za naš organizam koji se mora početi boriti s njima. Upravo iz tog razloga potrebno je ojačati imunitet, a nema boljeg načina od prirodnih napitaka iz naše kuhinje.

Najbolji posao napravi će napitci od voća i povrća - dat će vam dodatnu energiju i osnažiti prirodni obrambeni sustav organizma.

Nije vam potreban niti sokovnik, bit će dovoljan i obični blender ili štapni mikser, pa evo tri recepta koje možete napraviti odmah, a imaju samo četrdesetak kalorija po čaši.

Sok od cikle i limuna

Sastojci
1 cikla
1 jabuka
1 limun (oguljen ako nije domaći, nešpricani)

Sok od mrkve i kurkume

Sastojci
3 mrkve
1 limun (oguljen ako nije domaći, nešpricani)
3 cm korijena đumbira
pola žličice kurkume

Sok od zelenja

Sastojci
100 g blitve ili špinata
stručak peršina
2 lista celera

Priprema

Svi sokovi se pripremaju jednostavno - sastojci se narežu na manje komade, ubace u blender i melju sve dok ne dobijete jednoličan sok. Po potrebi dodajte malo vode, na kraju sok procijedite i popijte.

Savjeti

Potrudite se nabaviti domaće, nešpricano voće kako ga ne bi trebali guliti, jer se u kori uvijek nalazi najviše hranjivih i zdravih tvari, minerala i vitamina.

Uživajte!

27.09.2018. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh