« Hi-tech
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
PRIPAZITE

Tri četvrtine roditelja ne zna što im djeca rade na računalu

Više od polovice djece kaže kako bi se na internetu ponašali puno prikladnije da ih roditelji provjeravaju

Samo vi njih pustite da brljaju po netu ...
Samo vi njih pustite da brljaju po netu ... (Arhiva)
Više o

internet

,

djeca

,

vrijeme na internetu

Upozorenja o štetnosti predugog izlaganja zaslonima monitora i televizora za djecu nikad dosta, no kako su ona usput obično na internetu, stvar postaje još opasnija.

Naime, antivirusni div McAfee napravio je istraživanje na više od 1.300 roditelja o navikama njihove djece na internetu i rezultati su više nego porazni. Gotovo tri četvrtine roditelja izjavilo je da ne znaju što njihova djeca rade dok su na računalu i koje internetske stranice posjećuju.

Nadalje, velik broj djece već u dobi od 10 godina dnevno provdi i po šest sati online, a takve strašne brojke počinju padati tek negdje oko 23. godine života. 

Djeca su, s druge strane, u više od pola slučajeva izjavila da su sigurni kako se njihovim roditeljima ne bi svidjeo sadržaj koji posjećuju na internetu, a čak 85 posto njih u dobi od 10 do 12 godina ima otvoren profil na Facebooku, iako to Facebook ne dozvoljava. 

Čak četvrtina klinaca redovito briše povijest surfanja nakon što završi, dok ih 17 posto odmah briše poruke i pregledane video sadržaje kako ih ne bi otkrili. 

Uz to, 82 posto djece vjeruje kako su na Facebooku i ostalim društvenim mrežama dovoljno dobro zaštićeni od cyber predatora pa ostavljaju osobne podatke. 

08.06.2013. 08:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh