« Život
objavljeno prije 11 godina i 10 mjeseci
SRAM IH BILO

Trećina pušača sabotira pokušaje prijatelja

Čak trećina pušača priznaje da je sabotirala pokušaje svojih prijatelja da prestanu pušiti, i to iz raznih razloga

Kako prestati pušiti kad vas sabotiraju?
Kako prestati pušiti kad vas sabotiraju? (Arhiva)
Više o

pušenje

,

prestanak pušenja

,

kako prestati pušiti

,

aktivni pušači

Potreba za pušačkim društvom svakog je dana sve izraženija, jer kampanje protiv pušenja uvukle su se u sve pore društva i prosječnom je pušaču sve teže naći supatnika s kojim će stajati na ledenoj zimi ili vrućem suncu i uvlačiti dimove uz neobavezni razgovor.

Stoga se čak trećina pušača odlučuje na krajnje nemoralnu varijantu ponašanja kad netko od njihovih prijatelja najavi pokušaj prestanka pušenja - jednostavno ih sabotiraju, ne bi li pokušaj ostao neuspješan.

Istraživanje je provedeno na 6.300 aktivnih i bivših pušača, od kojih je čak 31 posto priznalo da je u životu najmanje jednom sabotiralo pokušaj bliske osobe da se odrekne smrdljivog poroka. 

Inače, pušači sudionici ispitivanje su u prosjeku do sada pokušali prestati pušiti tri puta, a dvadeset posto njih pokušalo je najmanje pet puta ostaviti cigarete. 

No, ako pokušavate prestati, a vidite da vam okolina ne daje podršku, preporučuje se barem jedan posjet nekom profesionalcu tipa psihologa ili psihijatra, jer vam u tom slučaju šanse da uspijete rastu čak četiri puta.

28.07.2012. 19:11:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh