« Film
objavljeno prije 8 godina i 1 mjesec
DOĐITE!

Treći StudentCuts u znaku novih tehnologija osvaja SC

StudentCuts, festival koji podupire i promovira razne oblike studentskih kreativnih radova, održava se 13. i 14. svibnja u Studentskom centru

Dođite ovaj vikend na StudentCuts
Dođite ovaj vikend na StudentCuts (StudentCuts)
Više o

Studentski centar

,

StudentCuts

StudentCuts je nastao iz ideje Ivana Rajkovića, predavača na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, voditelja organizacije festivala, koji je u sklopu Erasmus programa razmjene nastavnika, gostovao na Sveučilištu u Mariboru gdje je u suradnji s njihovim nastavnim kadrom sudjelovao u pokretanju slovenske inačice  festivala.

Po prvi puta je održan u svibnju 2014. festival je svojim bogatim filmskim programom, koncertima i tribinama privukao veliku potporu medija i sponzora te je zadobilo veliki interes studentske javnosti.

Godine 2016. festival se seli iz Studentskog doma „Stjepan Radić" u Studentski centar u Savskoj gdje će svoj bogati program održavati na dvije lokacije - predvorju kina SC te MM centru.

Iako sa samo dvije natjecateljske kategorije, fotografije i filma, treće po redu izdanje festivala donosi mnogo inovativnih sadržaja koji kreativnosti pristupaju kroz tehnološki aspekt.

U središtu festivala svakako je predstava pod naslovom „Reproduction of visual and infrared spectrum" autora Ivana Rajkovića, s kojom će festival biti otvoren, a koja uz korištenje Infrared tehnologije na inovativni način komunicira s gledateljem i otvara nove mogućnosti multimedije.

Dvodnevna događanja upotpunit će i brojni popratni sadržaji. Kao i prethodnih godina program uključuje koncerte te tribinu, a ove godine, posjetitelji će moći iskusiti virtualnu realnost u VR kutku te odmjeriti snage na gaming turnirima, kao i u stolnom nogometu. Također, organizirane su i radionice fotografije i izrade vinesa.

I ove godine festival je u potpunosti u organizaciji studenata pod budnim okom mentora Tehničkog veleučilišta u Zagrebu, kao glavnog pokrovitelja, te mnogih drugih sponzora.

Više informacija na stranicama festivala.

10.05.2016. 12:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh