« Film
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca

Treći Jewish Film Festival posvećen je djeci žrtvama holokausta

U zagrebačkom kinu Europa od 24. do 28. svibnja prikazat će se 25 filmova nedostupnih široj publici.

(www.jff-zagreb.hr)
Više o

Branko Lustig

,

JFF

,

JFF

,

Festival suvremenog židovskog filma

,

žrtve holokausta i rata

,

međunarodna filmska radionica

3. Festival suvremenog židovskog filma (JFF) održava se u Zagrebu od 24. do 28. svibnja 2009. u kinu Europa. Na Festivalu će se prikazati 25 nagrađivanih stranih i domaćih filmova koji su, uglavnom, nedostupni široj publici. Festival prate i brojni dodatni sadržaji: Talent Worskhop - internacionalni obrazovni program  s uglednim filmskim stručnjacima iz zemlje i svijeta, koncerti popularne glazbe, izložba fotografija i edukacija mladih o Holokaustu.

Festival koji je posvećen izraelskom filmu i filmu sa židovskom tematikom ove je godine u središte uzeo sudbinu djece u ratu. Na festivalu će se naći znamenita imena iz svijeta filma: predsjednik Festivala je naš dvostruki oskarovac, producent Branko Lustig, a od poznatih filmskih umjetnika JFF će posjetiti i Jochen Alexander Freydank, redatelj filma „Toyland" (Zemlja igračaka). On je ove godine nagrađen Oscarom za najbolji kratki igrani film i osobno će otvoriti Festival. Dolaze i Heidrun Schleef, eminentna talijanska scenaristica, Robert Lantos, jedan od najboljih mladih producenata u Hollywoodu, Rade Šerbedžija i drugi.  JFF je jedini Festival koji okuplja Hrvate koji su uspjeli u Holywoodu!  ja bih ovo izbacila.

Pogledajte najnoviji film Rade Šerbedžije "Uspomene jednog bjegunca" i "Hrabro srce Irene Sendler" u kojem glavnu ulogu igra Goran Višnjić!

U filmskom programu posjetitelji će u kinu Europa moći uživati u brojnim igranim i dokumentarnim filmovima, nasmijati se uz ciklus filmova nastalih prema djelima svjetski poznatoga humorista Ephraima Kishona i pogledati necenzurirani dokumentarac o Žuži Jelinek. 

U Zagrebu će se održati i međunarodna premijera filma iz SAD-u zapažena dokumentarca "Moramo pamtiti". Snimili su ga srednjoškolci koje je projekt iz nastave povijesti potaknuo na  učenje o Holokaustu te su sami otišli u logore Dachau, Auschwitz i snimili svjedočanstva preživjelih.

U glazbenom programu možete poslušati koncert Yaira Dalala, svjetski poznatoga izraelskog etno-glazbenika. Svirat će i DJ Dabi, DJ Phillipe, DJ Mario Kovač te već tradicionalno - jedini domaći kletzmer sastav - Jewsers!

U edukacijskom dijelu programa studentima će biti prikazan dokumentarac „Moramo pamtiti" u ponedjeljak 25. 05. u 12 sati u kinu Europa, a učenicima osnovnih i srednjih škola igrani film "Dječak u prugastoj pidžami"  u četvrtak 28. 05. u 14:30 sati. Nakon obiju projekcija slijedi razgovor publike s autorima dokumentarnog filma odnosno s g. Brankom Lustigom, predsjednikom Festivala, koji će, vezano uz igrani film, govoriti o svojem dječjem iskustvu u nacističkim logorima.

Dođite u kino Europa od 24. do 28. svibnja i budite u tijeku s europskim i svjetskim filmskim ostvarenjima!  Sve su projekcije besplatne!

Više o Festivalu, programu i pratećim događajima na: www.jff-zagreb.hr


18.05.2009. 14:16:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh