« Glazba
objavljeno prije 6 godina i 3 mjeseca
FESTIVALI

Treći festival Drito iz Tvornice će uskoro biti rasprodan

U ponudi je ostalo još svega 200 ulaznica za petak, dok je subota rasprodana. Cijena im iznosi 65 kn u pretprodaji i kupiti se mogu u Dirty Old Shopu, Rockmarku i na prodajnim mjestima te na webu Entria

Još malo pa nestalo...
Još malo pa nestalo... (yem)
Više o

lineup

,

Drito iz Tvornice

Naš najveći zimski hip-hop festival, Drito iz Tvornice, svoje će treće izdanje doživjeti 26. i 27. siječnja 2018. u Velikom pogonu Tvornice kulture. Puni line up izgleda moćno što pokazuje i činjenica da je subota već rasprodana, a za petak je ostalo joše svega 200 ulaznica.

Samo dvije zime i dva rasprodana događaja bila su potrebna za ustoličiti Drito kao najjače klupsko hip-hop okupljanje i jedan od najvažnijih festivala s početka godine. Vješto složen lineup u dva dana donosi najbolje od lokalne i regionalne scene koja svoju snagu dokazuje činjenicom da mogu napuniti najveći klub u regiji.

PETAK 27. SIJEČNJA

DJEČACI, KANDŽIJA I GOLE ŽENE, BOLESNA BRAĆA, SAJSI MC,

WHO SEE, IMPLIED COMPLEX

Prvi dan festivala, petak 27. siječnja, režiraju Dječaci, nesumnjivo jedno od naših najvećih hip-hop imena. Debitantska drama iz 2008. proglašena je albumom godine i zapečatirala im mjesto na sceni, a izvest će ga u cijelosti, što je jedinstvena prilika za čuti pjesme poput "Meko sranje", "Punjene paprike", "Narodna" ili "Kamiondžije".
Dječaci - "Meko sranje"

Pridružuje im se Kandžija, najpoznatiji slavonski MC koji će sa svojim Golim ženama priuštiti fantastičan live nastup, a premijerno dolazi na pozornicu Drito iz Tvornice.
Kandžija i Gole žene - "Nema labavo"

Bolesna braća, jedni od pionira hip-hopa na ovim prostorima, također će obilježiti prvu večer. Dva su desetljeća prošla otkad su Bizzo Brigante i Baby Dooks izbacili prvi singl, a na pozornicu Tvornice donijet će najveće hitove iz bogate i utjecajne karijere.
Bolesna Braća - "Lovci na šubare"

Jedna od najpoznatijih regionalnih reperica Sajsi MC dolazi predstaviti besprijekorni flow i liriku. Već dugi niz godina uz nju su reperica Tijana te DJ i producent B.K.O.
Sajsi MC - "Nadrkano hodanje"

Njoj se priključuju i najpoznatiji reperi iz Crne Gore, dvojac Who See, koji sa singlovima poput "Đe se kupaš" i "Nemam ti kad" drmaju i cijelu regiju, a dolaze na krilima novog albuma "Pamidore". Lineup prvog dana zatvara zagrebački Implied Complex, jedini hip-hoperi koji u svojim stvarima miješaju engleski i hrvatski, a upamćeni su po stvari "Wolf Street".

SUBOTA 28. SIJEČNJA

HIGH 5, KUKU$, KREŠO BENGALKA, KRANKŠVESTER,

SMOKE MARDELJANO, MATTER

High 5 - "Nema da nema"

Drugi dan Drito iz Tvornice, u subotu 28. siječnja, obiježit će zagrebački trap majstori High5 koji na još jednom izdanju nose ulogu headlinera, što je sasvim opravdano uz stvari poput "Nema da nema", "Mama napokon sam uspio", te nove "Dićeš ti s tim". Priključuje im se trap trojka i kolege iz Triestri bande KUKU$, koji spremaju novi album "Anđeli i bomboni", a prvu zagrebačku live izvedbu novog materijala KUKU$ će imati na Drito iz Tvornice.
KUKU$ - "Šinteri" feat. Target

Splitski Krešo Bengalka jedno je od najvećih imena festivala, a njegov drugi studijski album, «Split ZOO», vjerojatno je najočekivanije izdanje na regionalnoj hip hop sceni. Upravo s njega skinuti singlovi "Nokturno", Šta ćeš", "John 3:16" i najnoviji "Uvij zakolji" doživjet će svoje izvođenje na pozornici Tvornice.
Krešo Bengalka - "John 3:16"

Krankšvester će osvojiti Drito iz Tvornice na krilima "Gabera", bez premca najvećeg underground hita 2017. Novi album kojeg potpisuju Sett i 3ki Stil, "Krankšvester IV", friško je vani, a nove stvari se mogu čuti i u Tvornici.
Krankšvester - "Gaber"

Beogradski Smoke Mardeljano, trenutno jedan od najzanimljivijih likova tvrdog rapa. Aktualni novi album "Ja repujem" cilja u samu srž podzemlja, a sa singlovima kao "Street Blues", „Ja repujem" i „40 lajni", koji zajedno broje više od 4 milijuna pregleda na YouTubeu, Smoke dominira regijom. Drugi dan lineupa festivala Drito iz Tvornice zatvara slovenski Matter, jedan od najboljih hip-hop projekata iz susjedstva.

Ulaznice

U ponudi je ostalo još svega 200 ulaznica za petak, dok je subota rasprodana. Cijena im iznosi 65 kn u pretprodaji i kupiti se mogu u Dirty Old Shopu, Rockmarku i na prodajnim mjestima te na webu Entria.

Organizator festivala je yem.

16.01.2018. 17:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh