« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 mjeseci i 3 dana
HMMM...

Trebamo li jesti jednom dnevno?

Iako je važno pronaći uravnotežen unos kalorija za mršavljenje, konzumiranje redovitih i hranjivih obroka tijekom dana također je važno

Je li vam to dosta? E, nije...
Je li vam to dosta? E, nije... (Arhiva)
Više o

hrana

,

obroci

,

broj obroka

Kao što vrlo dobro znamo i sami, hrana pruža tijelu sve potrebne nutrijente za preživljavanje, a konzumiranjem samo jednog obroka dnevno tijelo se uskraćuje za nužne nutrijente. Osim toga, postoje i drugi negativni učinci na tijelo ako jedemo samo jedan obrok na dan.

No, takav način života često nosi svoje posljedice... evo i kakve:

Nedostatak hranjivih tvari - ovaj način prehrane često dovodi do unosa visokokalorične hrane siromašne hranjivim tvarima. Tijelu nedostaju potrebni nutrijenti.

Posljedice po zdravlje - konzumiranje samo jednog obroka može uzrokovati pad šećera u krvi, iscrpljenost, prejedanje, debljanje, srčane probleme, gubitak kose i osjetljivost na hladnoću.

Prejedanje - konzumiranje jednog obroka dovodi do prejedanja jer tijelo osjeća naglu glad i žudi za energijom. Ograničavanje se može pretvoriti u prekomjerni unos kalorija u tom jednom obroku, što komplicira mršavljenje.

Tijelo gladuje - vaše će tijelo misliti da gladuje i ponašat će se tako. Usporit će metabolizam kako bi zadržao energiju za budućnost. To znači da tijelo skladišti unos kao mast umjesto da ga koristi za energiju.

Usporavanje metabolizma - jedan obrok dnevno usporava metabolizam kako bi tijelo sačuvalo energiju. To otežava mršavljenje jer je metabolizam ključan za sagorijevanje kalorija.

Ukratko, stručnjaci savjetuju konzumaciju više obroka tijekom dana kako bi tijelo dobilo sve potrebne nutrijente i održavalo zdrav metabolizam, naravno i samo tijelo.

29.08.2023. 09:55:40
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh