« Žene
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
ONAJ SAD

Trebaju li žene čekati Onog Pravog?

Odgovor, naravno, nije jednostavan, no treba razmisliti i o prednostima koje nosi pouzdan partner, za razliku od strastvene ali nestalne veze

(Dreamstime)
Više o

žene

,

brak

,

veze

,

muškarci

,

onaj pravi

,

Lori Gottlieb

,

marry him

Lori Gottlieb, autorica knjige 'Marry Him: The Case for Settling for Mr Good Enough' i 40-godišnja samohrana majka, savjetuje ženama starijima od 30 godina da, umjesto da traže Onog Pravog, pristanu i na Onog Sada ili Onog Dovoljno Dobrog.

Kako prenosi Guardian, ova književnica kaže da žene u tridesetima i četrdesetima to ne žele priznati, ali vjerojatno od uspješne karijere, većeg stana ili tanjeg struka puno više žele supruga.

''Od nas zahtijevaju da žudimo za nekom velikom ljubavi. Odrasle smo idealizirajući brak, no da smo mogle realno razumjeti njegove hladne i teške pogodnosti, možda bismo nešto napravile drugačije'', kaže Lori Gottlieb i dodaje da često maštamo da će nas romantična ljubav potpuno ispuniti.

''No, udaja za Onog Dovoljno Dobrog može biti jednako održiva, pogotovo ako tražite pouzdanog životnog partnera.''

Kaže da ''ono što čini dobar brak dobrim nije nužno ono što romatničnu vezu čini dobrom. Brak nije slavlje strasti; to je partnerstvo formirano kao vrlo malen i često dosadan neprofitabilan posao. I to mislim na dobar način'', zaključuje Lori.

24.01.2010. 12:11:57
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Malkavian
    30.01.2010. 16:58
    Da, svi mi trebamo tražiti onog pravog, jer jedino tako možemo biti istinski sretni. Mnogi ljudi ulaze u veze ili brak sa onom početnom strašću, a nakon par mjeseci, brak ili veza se raspadnu, jer to nije to. Nisu si bili srodne duše i zato se sve to raspalo. Svoju srodnu dušu sam upoznala, istina je da je stranac i da živi daleko od mene, ali trudimo se da budemo zajedno...jedino birokracija nam radi probleme. -.-
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh