« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
EH, DA ...

Treba vam odmor, i to zbog zdravlja

Postoji puno različitih načina da to napravite, jer je između užurbanih pauza za ručak i iscrpljujućeg posla u redu je povremeno i pobjeći od njega

Odmor vam jednostavno treba
Odmor vam jednostavno treba (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

godišnji odmor

Postoje zdravstvene prednosti uzimanja odmora od posla i puno različitih načina da to napravite, jer je između užurbanih pauza za ručak i iscrpljujućeg posla u redu je povremeno i pobjeći od njega.

Izađite u šetnju - ne postoji ništa bolje nego svježi zrak i vježbe za pročišćavanje misli i smanjenje stresa.

Odmorite se radi zdravlja - istraživanje je pokazalo da više od trećine radnika s punim radnim vremenom ne uzima godišnji odmor. Odmor je bitan jer ima prednosti koje su važne za vaše zdravlje a to je da,

  • Smanjuje stres i samim time imat ćete i bolju sposobnost suočavanja sa stresnim situacijama
  • Smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti
  • Poboljšava se obiteljska komunikacija te kvaliteta života i zdravlja općenito

Ali naravno, te prednosti nisu trajne: jedan godišnji odmor neće nas učiniti sretnijim zauvijek! Zato je važno omogućiti si da se odmorite od posla pa makar i samo ako otiđete na wellness vikend. Istraživanja su pokazala da čak i samo planiranje odmora može povećati našu sreću.

Otiđite na masažu - masaža može biti brza, jednostavna, jeftina i učinkovita tehnika ublažavanja stresa. Isto tako ako nemate dovoljno vremena za otići na masažu možete se probati i sami izmasirati. Za umorne oči nježno ublažite područje oko oka, za glavobolje masažu vrata i čela, a za bolne zglobove i ruke, masirate zapešća, prste i dlanove.

Prakticirajte meditaciju - meditacija ne treba dugo trajati. Uzmite si jednu minutu da vježbate duboko disanje, zamišljate nešto pozitivno, brojite udisaje ili bilo što drugo što će vas opustiti.

10.07.2017. 14:32:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh