« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 10 mjeseci
ISPROBAJTE

5 prirodnih voda s okusom koje spaljuju masnoće

Voda s okusom prilično je omiljena u trgovinama, no naš je prijedlog da je napravite sami jer je ukusna i - nemjerljivo zdravija

Dodajte prirodne sastojke vodi i mršavite
Dodajte prirodne sastojke vodi i mršavite (Arhiva)
Više o

voda

,

masnoće

,

cimet

,

limun

,

đumbir

,

menta

,

krastavac

Voda je zapravo i dalje najomiljenije piće, a u zadnje vrijeme dobar dio tržišta zauzele su i vode s okusom koje se prodaju flaširane.

Naravno, mi ćemo vam predložiti puno bolju i pametniju varijantu - napravite vodu s okusom sami, od prirodnih sastojaka koji će vam utažiti žeđ i pomoći skinuti višak kilograma.

Cimet - sjajan i poznat lijek protiv gljivica i virusa, a pomaže i kod loše probave. Osim toga, razgrađuje masnoće, poboljšava cirkulaciju te regulira glukozu u krvi tako što usporava vrijeme potrebno da hrana iz želuca dođe do tankog crijeva. Komad štapića cimeta stavite u vodu te pustite da kratko stoji kako bi ju aromatizirao.

Đumbir - odavno se koristi kao lijek za lošu probavu, grčeve u trbuhu, mučnine i plinove, a također poboljšava cirkulaciju, djeluje protiv upala i virusa te pomaže kod mršavljenja. Korijen đumbira veličine palca isjeckajte na sitne kockice i dodajte u vodu.

Limun/limeta - odlični su izvori vitamina C, a odlični su i u čišćenju organizma te reguliranju probave. Iscijedite pola limuna ili limete u vodu te uživajte u okusu i ostalim blagodatima.

Menta - aktivira enzime koji pomažu tijelu da probavlja hranjive tvari iz hrane. Također, ona ima i umirujuća svojstva koja pomažu kod problema sa želucem

Svježi krastavac - pun vlakana i antioksidansa, što odlično pomaže u uklanjanju toksina iz probavnog sustava. Isjeckajte ih na tanke kriške, ubacite u vodu, no pričekajte otprilike dva sata da krastavac otpusti okus. Savjet plus: dok pripremate vodu, tanke kriške stavite i ispod očiju, kako biste ublažili podočnjake.

Priprema je jednostavna, samo nasjeckajte i ostavite par sati u vodi... isprobajte obavezno!

11.07.2017. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh