« Glazba
objavljeno prije 13 godina
COOL STRANICA

Tražite dobru glazbu? Posjetite They Shoot Music - don't They

Ako ste u potrazi za novom urbanom glazbom, "They shoot music - don't they" prava je adresa za vas

Glazba
Glazba (Free Digital Photos)
Više o

glazba

,

glazbeni talenti

,

glazbeni video

,

slušanje glazbe

,

ulična umjetnost

,

besplatne stvari

They shoot music - don't they zanimljiv je i hvale vrijedan projekt kojeg je pokrenula skupina entuzijasta iz Beča. Radi se o internet stranici na kojoj se nalaze glazbeni videi s nerazvikanih lokacija i bez velikih zvijezda koji imaju nešto zajedničko - svirka je unplugged.

„Na ideju smo došli krajem 2007. Činilo nam se da nije dovoljno poznata urbana glazbena strana Beča te da mladi talenti ne mogu doći do izražaja", priča su-osnivač Matthias Leihs za Spiegel. Cilj je Beč kroz glazbu predstaviti kao mladu, živu metropolu i promovirati čisti zvuk, bez uljepšavanja i raznih efekata.

Rezultat su vrlo intimni glazbeni videi snimljeni na ulicama, krovovima, u garažama i malim kafićima koji ponekad prikazuju prekrasnu a ponekad prljavu stranu Beča. Vide se automobili, kiša, sunce, joggeri, pješaci koji prolaze pored glazbenika ili se zaustavljaju kako bi uživali u pravom zvuku. Najčešće se na snimkama nalaze mladi talenti i široj javnosti nepoznati glazbenici, ali ima i jačih imena.

Projekt je 2009. dobio austrijsku državnu nagradu "Multimedia & e-Business" u kategoriji "Talent susreće tržište". Ekipa koja na njemu radi nudi usluge praćenja koncerata, programiranja i promoviranja kako bi projekt ostao financijski održiv. Zanimljiv u svakom slučaju jest pa ako imate želje, znanja i vremena, pokrenite nešto slično u Hrvatskoj ili jednostavno posjetite stranicu They shoot music - don't they.

Inače, video koji je na početku prikupio najviše pozornosti je onaj u kojem svira Ken Stringfellow (surađivao je s bendovima poput R.E.M., Snow Patrol).

26.06.2011. 20:35:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh