« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SINDIKAT METALACA:

Tražit ćemo smjenu Vlade ako ne riješi problem brodogradnje

''Ili mi ili vi'', poručio je Vladi Sindikat metalaca Hrvatske iz riječkog 3. maja čiji radnici nisu primili plaće za siječanj

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Željko Šop/Cropix)
Više o

Vlada

,

brodogradilište

,

brodogradnja

,

Sindikat metalaca

,

3. maj

,

Vedran Dragičevć

,

prijevremeni izbori

Sindikat metalaca Hrvatske najavio je danas u ime radnika Brodogradilišta 3. maj da će zatražiti smjenu Vlade i prijevremene izbore ako se hitno ne postigne dogovor o spasu brodogradnje.

"Ili mi ili vi", poručeno je Vladi s konferencije za novinare u riječkom brodogradilištu čiji radnici nisu primili plaće za siječanj, a 67 ih je trenutno na čekanju.

Kako ne bi došlo do štrajka i izlaska na ulice radnika i njihovih obitelji predlažemo Vladi da do 21. veljače izda jamstva za drugu tranšu kredita za gradnju četiri broda, a sukladno odluci iz listopada prošle godine, rekao je predsjednik Sindikata metalaca Vedran Dragičević.

Krediti su potrebni kako bi se u što kraćem roku isplatila plaća za siječanj, otklonio zastoj u proizvodnji, te naručili materijal i oprema da se može nastaviti s proizvodnjom, kazao je Dragičević.

Napomenuo je da su ti zahtjevi upućeni na adresu premijerke Jadranke Kosor, potpredsjednika Vlade i ministra financija Ivana Šukera, te ministra gospodarstva, rada i poduzetništva Đure Popijača od kojih se traži zajednički sastanak sa sindikatima, Nadzornim odborom i Upravom 3. maja u roku pet dana.

Dodatan povod za traženje sastanka je drugi krug natječaja za privatizaciju brodogradilišta koji je, po mišljenju sindikalaca, samo paravan za stečaj.

Do stečaja će doći ako privatizacija 3. maja i ovoga puta ne uspije, a svi znamo da je stečaj u Hrvatskoj sinonim za likvidaciju, rekao je Dragičević.

Radnici 3. maja novinarima su ogorčeno ispričali kako samo žele pošteno raditi i za svoj rad dobiti poštenu plaću. (hina/metro-portal)

17.02.2010. 14:31:08
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh