« Hrvatska
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
JADRANKA KOSOR

Traju pripreme da se referendum što prije održi

Predsjednica Vlade izjavila je kako očekuje i poziva sindikalne središnjice da se nađu kako bi nastavili dijalog

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Damjan Tadić/CROPIX)
Više o

referendum

,

sindikati

,

Jadranka Kosor

"Čekam poruku sindikalnih središnjica oko nastavka razgovora i nastavka rada Gospodarsko-socijalnog vijeća, a s druge strane traju pripreme - što se vlade tiče, jer vlada je ta koja mora osigurati novac i sve ostalo - da bi se referendum što je moguće prije i održao", rekla je premijerka Kosor novinarima u Dječjem domu u Nazorovoj gdje je darivala djecu voćem, sokovima i slatkišima.

Na upit novinara je li Vlada zapravo pretjerala u procjenama koliko bi koštao eventualni referendum o Zakonu o radu, premijerka je odgovorila kako je to podatak koji se temelji na dosadašnjim izborima. "Priprema za referendum je priprema za izbore, tu mora biti apsolutno sve besprijekorno, uključujuči i provjeru svih potpisa, i mi se, poštujući volju građana apsolutno pripremamo za referendum", rekla je premijerka Kosor te dodala kako s druge strane poziva i očekuje sindikate da se nađu kako bi nastavili dijalog.

"U Hrvatskoj postoje tri socijalna partnera - jedan je vlada, drugi su sindikati, treći su poslodavci i mi moramo razgovarati kako bismo uistinu napravili sve za provedbu programa gospodarskog oporavka i da izađemo iz krize", istaknula je premijerka. Naglasila je da "to mora biti cilj sva tri partnera". (hina/metro-portal)

27.06.2010. 13:06:11
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh