« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
NOVI PROBLEMI

Toyota povlači 600,000 minivan vozila Sienna

Razlog jest opasnost od otpadanja rezervne gume s vozila, što je novi u nizu sigurnosnih problema koji pogađa tog velikog autoproizvođača

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

SAD

,

Toyota

,

sienna minivan

Toyotin najnoviji opoziv vrijedi za modele Sienne 1998.-2010. s prednjim pogonom, koji su prodani ili registrirani u 20 američkih saveznih država s hladnom klimom.

Toyota u priopćenju navodi da korozija izazvana solju kojom se posipaju ceste, može dovesti do pucanja čeličnog užeta koje drži rezervnu gumu i pada gume na cestu, što dovodi u opasnost druge vozače.

Toyota tvrdi da ne zna za nezgode ili ozljede izazvane tim problemom.

No, američka Nacionalna uprava za sigurnost cestovnog prometa (NHTSA) je objavila da je primila šest pritužbi zbog otpadanja rezervnih guma sa Sienna.

Novi Toyotin opoziv dolazi u trenutku kada se planira još jedno saslušanje u američkom Kongresu, na kojem će se razmatrati mogući problemi s elektronikom kod nekontroliranog ubrzavanja Toyotinih vozila.

Japanski proizvođač povukao je više od osam milijuna vozila u svijetu, zbog neispravne papučice gasa i nekontroliranog ubrzavanja, što je naštetilo ugledu tvrtke, godinama znane po sigurnim i pouzdanim vozilima.

Čelnici tvrtke obećali su da će brzo reagirati na sve sigurnosne probleme.

Unatoč sigurnosnim problemima i masovnom opozivu vozila, Toyota je u SAD-u u ožujku povećala prodaju vozila za 40 posto, zahvaljujući velikoj akcijskoj kampanji prodaje s nula posto kamata na kredite. (hina/metro-portal)

17.04.2010. 10:52:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh