« Hi-tech
objavljeno prije 10 mjeseci i 17 dana
dođi

Touch the Moon još dva dana na Mažurancu

Svjetlosna instalacija branda Huawei - „Touch the Moon“ na Trgu Mažuranića dostupna posjetiteljima još dva dana

Touch the Moon
Touch the Moon (Arhiva)
Više o

Trg Mažuranića

,

Touch the Moon

Impresivna svjetlosna instalacija branda Huawei „Touch the Moon" postavljena na lokaciji Trga Mažuranića u Zagrebu i nastala u suradnji s umjetnicima iz Kotaga Studia u kratkom vremenskom roku postala je omiljena foto lokacija brojnih posjetitelja.

Pet metara velika replika mjeseca nadopunjena dodanim imerzivnim svjetlosnim projekcijama novo - medijskog umjetnika Branimira Štivića, obasjala je prostor samog centra Zagreba s dozom pomalo romantične astro - atmosfere, podjednako zanimljive svim generacijama.

Ova instalacija, postavljena radi podizanja svijesti o problemu svjetlosnog zagađenja koji većini urbanih sredina oduzima čisti pogled na noćno nebo i nebeska tijela, dostupna je svim posjetiteljima još dva dana, sve do 21. lipnja.

Osim progovaranja o ovom ekološkom problem nastalom prekomjernom urbanizacijom i neadekvatnim trošenjem resursa, "Touch the Moon" instalacija omogućila je svim posjetiteljima centra Zagreba vizualnu i "IG ready" atrakciju što je i vidljivo po brojnim postovima na društvenim mrežama.

Autori i tvrtka Huawei pozivaju sve stanovnike grada i druge posjetitelje da iskoriste još ove dvije večeri, kada je instalacija aktivna i vidljiva, i posjete Trg Mažuranića, dotaknu Mjesec i naprave super foto uspomenu uz nezaobilazno tagiranje branda.

Projekt „Touch the Moon" je nadogradnja na nedavno lansiranje najnovijeg Huawei flagship pametnog telefona - P60 Pro, čije se najvažnije značajke upravo vežu na inovativne funkcije mobilne kamere koja svojim telefoto objektivom kao i „Super Moon" načinu rada olakšava kadriranje noćnog neba u uvjetima manje dostupnosti svijetla. Bilo da se radi o astronomskom društvu ili o slučajnim promatračima koji odluče uživati u noćnom nebu, svi vole fotografirati spomenute scene i na fotografiji uhvatiti svu ljepotu sjaja nebeskih tijela. Uz impresivne mogućnosti, po nekim stručnjacima,  najbolje mobilne kamere na svijetu, HUAWEI P60 Pro svojim značajkama svim korisnicima omogućava da zaista uhvate sve vizure noćnog neba. Uređaj briljira u snimanju fotografija super mjeseca i noćnog neba, zahvaljujući naprednoj XMAGE tehnologiji kamere i značajkama koje su posebno dizajnirane za poboljšanje fotografije pri slabom osvjetljenju.

Autor:
Branimir Štivić (1991., Cerić) diplomirao je Nove Medije na ALU u Zagrebu (2021.) i Informacijsko i Programsko Inženjerstvo na Fakultetu Organizacije i Informatike u Varaždinu (2015.). U svojem umjetničkom radu bavi se zvučnim i svjetlosnim instalacijama, a/v performansom, živim filmom, expanded-cinema performansom, programiranom umjetnošću, umjetnom inteligencijom i zvukom za suvremeni ples. U recentnoj seriji radova istražuje fizikalnost LED piksela i cijenu korištenja nove tehnologije u suvremenoj umjetnosti te njezine implikacije na globalnu ekonomiju, ljudski rad i ekologiju. Surađivao je sa DB Indoš: Kuća ekstremnog muzičkog kazališta, u performansu "I:O:" i "Kužni Ifrit", te je izlagao na grupnim i samostalnim izložbama u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, GMK, artKit Kibla,  Atelijeri Žitnjak, Lazareti, Šira, Prozori, Laubi, Pogonu jedinstva, Kazamatu, NMG@Praktika i Galeriji SC. U sklopu umjetničke rezidencije "on-the-fly" nastupio je u "Het Orgelpark" u Amstedramu, a izvodio je na festivalima Device_art 7.021, 25fps-a , Vector Hack,  ZEZ, SineLinea, Monoplay, Barutana te Sonica(@Cankarjev Dom). Kroz rezidenciju i suradnju ZEZxSonica festivala odabran je kao umjetnik SHAPE+ platforme. Sudjelovao je na Reassemble Lab: Weatherscapes laboratoriju u organizaciji FIBER festivala Amsterdam.

19.06.2023. 13:54:24
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    19.06.2023. 17:11
    odlično
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh