« Fun
objavljeno prije 10 godina i 8 mjeseci
SVAŠTA

Tost star 31 godinu prodan na aukciji

Kriška tosta koja je poslije doručka ostala na stolu britanskoga princa Charlesa na dan kad se ženio prodana za 361 dolar

Tost star 31 godinu, ali sa kraljevskog stola :)
Tost star 31 godinu, ali sa kraljevskog stola :) (Arhiva)
Više o

aukcija

,

princ Charles

,

princeza Diana

,

tost

Kriška tosta koja je poslije doručka ostala na stolu britanskoga princa Charlesa na dan kad se ženio danas pokojnom princezom Dianom prodana je u četvrtak na dražbi za 361 dolar, odnosno za 2200 kuna.

Taj skromni komadić kruha sačuvala je nekadašnja zaposlenica dvora kao uspomenu na vjenčanje slavnoga para koje je 1981. gledalo 750 milijuna ljudi diljem svijeta.

Rosemary Smith čija je kći gotovo tri desetljeća radila za kraljevsku obitelj kao sobarica, objasnila je kako je došla do tog komadića kruha koji je zadnja tri desetljeća proveo u šalici na njezinoj polici.

"U to je vrijeme moja kći bila sobarica u palači i jedna od zadaća bila je pred vratima Charlesove sobe uzeti ostatke od doručka", kaže se u priopćenju za tisak.

"Bila sam s njom u hodniku i vidjela sam da je princ Charles na pladnju ostavio komad tosta. Već sam bila razmišljala o tome što bi mi mogla biti uspomena s njihova vjenčanja i kad sam vidjela taj tost, pomislila sam: 'Zašto ne?'"

Tost je na dražbi prodala dražbovna tvrtka Hansons, a kupac je iz Velike Britanije. Dobiven je rekordan iznos za komadić tosta, a veze toga komada kruha s kraljevskom obitelji pomogle su mu da postane najskuplje prodan prehrambeni artikl na nekoj dražbi u Velikoj Britaniji, rekla je glasnogovornica Hansonsa.

Naravno, Hansons je potvrdio kako nema načina da se dokaže da je doista riječ o kruhu s Charlesova stola.

19.07.2012. 17:51:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh