« Fun
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
GENIJALNO

Direktor plaća godišnji ako ne mislite na posao

Zaposlenici FullContact API mogu na plaćeni godišnji ako ne pale mobitele, računala i ostale gadgete ni sekunde

Knjige su dozvoljene, ali gadgeti ne :)
Knjige su dozvoljene, ali gadgeti ne :) (Shutterstock)
Više o

plaćeni godišnji

,

FullContact API

,

Bart Lorrang

Izvršni direktor jedne američke tehnološke tvrtke svojim zaposlenicima nudi 7,5 tisuća dolara da odu na "plaćeni, plaćeni dopust", pod uvjetom da za to vrijeme uopće ne misle na posao, prenosi američki ABC news.

Bart Lorang, "možda najbolji šef na svijetu" i izvršni direktor tvrtke FullContact API iz Denvera, smatra kako je na izrazito konkurentnom IT tržištu važno svoje zaposlenike "držati zadovoljnima i svježima". Zato im nudi 7,5 tisuća dolara kako bi otišli na pravi plaćeni dopust. No, postoje neka pravila.

"Kao prvo, da bi dobili novac moraju doista otići na odmor", pojašnjava Lorang. "Kao drugo, moraju se posve isključiti iz posla, što znači da nema telefoniranja, slanja e-mailova, niti twittanja - nema apsolutno nikakvog rada".

Dok i on sam priznaje da mu je teško držati se vlastitih pravila, njegovi su zaposlenici presretni što je tvrtka spremna podmiriti račun za njihov odmor. "To je doista pravi odmor za mozak. Vratiš se posve svjež i obnovljen i s većim uzbuđenjem pristupaš onome na čemu si radio prije nego si otišao", kaže zaposlenik tvrtke Robbie Jack.

Tehnološke su kompanije otprije poznate po ekstravagantnim paketima koje nude zaposlenicima. Tako, primjerice, Google nudi zdravstvenu skrb na radnome mjestu i plaća studiranje, dok zaposlenici Facebooka dobivaju 4000 dolara za novorođeno dijete. Za sve one opčinjene idejom da im tvrtka plati odmor iz snova, dobra je vijest da Lorang u idućih šest mjeseci planira zaposliti 12 novih ljudi.

15.07.2012. 19:07:03
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh