Tortelini s bundevom i ricottom
Lagan i izuzetno ukusan obrok koji se priprema brzo i jednostavno, kao stvoren za one kojima se ne da spremati velike ručkove
Bundeva je kraljica jeseni, pa kako su tržnice preplavljene ovim sjajnim i zdravim plodom, evo jednog savršenog recepta za one kojima se ne da previše komplicirati za nedjeljni ručak i žele pripremiti brzo i ukusno jelo.
Tortelini s bundevom i ricottom
Sastojci:
1 bundeva (cca 2 kg)
tortelini od sira
pola šalice sira ricotte (može i svježi sir s tržnice)
trećina šalice tvrdog sira po izboru
luk srednje veličine
žlica maslinovog ulja
list kadulje
pola šalice temeljca (pilećeg ili povrtnog )
sol
crni papar
peršin
Priprema:
Ulje zagrijte u posudi na laganoj vatri i dodajte nasjeckani luk. Pirjajte dok ne požuti, dodajte nasjeckanu bundevu, temeljac, list kadulje, sol i papar. Kuhajte poklopljeno uz povremeno miješanje dok bundeva na omekša (cca 20 minuta).
U drugoj posudi skuhajte torteline, ocijedite i pomiješajte s ricottom. Dodajte bundevu, dobro promiješajte i ostavite par minuta poklopljeno da se okusi prožmu.
Servirajte toplo, posuto naribanim tvrdim sirom i peršinom.
Ovaj sjajan obrok priprema se malo više od pola sata, koliko je potrebno da se skuha sitno nasjeckana bundeva. Dobar tek!
Novi komentar