« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
RECEPT DANA

Tortelini s bundevom i ricottom

Lagan i izuzetno ukusan obrok koji se priprema brzo i jednostavno, kao stvoren za one kojima se ne da spremati velike ručkove

Sjajan recept od bundeve
Sjajan recept od bundeve (Arhiva)
Više o

recepti

,

bundeva

,

najbolji recepti

,

jela od bundeve

Bundeva je kraljica jeseni, pa kako su tržnice preplavljene ovim sjajnim i zdravim plodom, evo jednog savršenog recepta za one kojima se ne da previše komplicirati za nedjeljni ručak i žele pripremiti brzo i ukusno jelo.

Tortelini s bundevom i ricottom

Sastojci:

1 bundeva (cca 2 kg)
tortelini od sira
pola šalice sira ricotte (može i svježi sir s tržnice)
trećina šalice tvrdog sira po izboru
luk srednje veličine
žlica maslinovog ulja
list kadulje
pola šalice temeljca (pilećeg ili povrtnog )
sol
crni papar 
peršin

Priprema:

Ulje zagrijte u posudi na laganoj vatri i dodajte nasjeckani luk. Pirjajte dok ne požuti, dodajte nasjeckanu bundevu, temeljac, list kadulje, sol i papar. Kuhajte poklopljeno uz povremeno miješanje dok bundeva na omekša (cca 20 minuta). 

U drugoj posudi skuhajte torteline, ocijedite i pomiješajte s ricottom. Dodajte bundevu, dobro promiješajte i ostavite par minuta poklopljeno da se okusi prožmu. 

Servirajte toplo, posuto naribanim tvrdim sirom i peršinom.

Ovaj sjajan obrok priprema se malo više od pola sata, koliko je potrebno da se skuha sitno nasjeckana bundeva. Dobar tek!

19.10.2014. 12:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh