« Film
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
YEAH!

Top 7 filmova za svaki bolji starački dom

Nemilosrdni gadovi prisjetili su se filmova ispunjenih šarmantnim penzićima i njihovim suludim pustolovinama

Čahura je klasik s penzićima
Čahura je klasik s penzićima (Arhiva)
Više o

filmovi

,

Nemilosrdni gadovi

Dok kinima, kako domaćim tako i svjetskim, trenutno hara „Zločesti djedica", a u očekivanju smo mamurluka za penziće „Legende u Vegasu" s glumačkim dream teamom Robert De Niro/Morgan Freeman/ Michael Douglas/Kevin Kline, Nemilosrdni gadovi prisjetili su se filmova ispunjenih šarmantnim penzićima i njihovim suludim pustolovinama.

Ispred svih tu je film Rona Howarda „Čahura" u kojem grupa frendova iz staračkog doma na Floridi slučajno naleti na napušteni bazen na dnu kojega se nalaze nekakve goleme čahure. Nakon što se danima brćkaju u bazenu, skuže da su dobili strahovitu energiju i nevjerojatno se pomladili. U simpatičnoj penzionerskoj glumačkoj ekipi ističe se Don Ameche koji je za nastup u „Čahuri" dobio Oscara za sporednu ulogu.

Drugo mjesto zauzela je seniorska verzija Robina Hooda „Robin i Marijana" u kojoj se Sean Connery u tajcama vraća iz Križarskih ratova i zatječe svoju Marijanu (Audrey Hepburn) zaređenu. Lista filmova zlatne dobi teško bi prošla bez „Ljetnikovca na zlatnom jezeru", gorko-slatke pastorale za koju su svoje posljednje Oskare primili Katherine Hepburn i Henry Fonda.

Cijelu listu najboljih umirovljeničkih filmova možete pogledati na portalu Nemilosrdni gadovi.

06.11.2013. 15:38:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh