« Film
objavljeno prije 8 godina i 2 mjeseca
COOL

Jameson poziva na sudjelovanje u natječaju Done in 60 Seconds 2014

mogu značiti samo jednu stvar … kreće Jameson Done In 60 Seconds natječaj 2014. godine!

Hrvatski žiri odabrat će putnika u London
Hrvatski žiri odabrat će putnika u London (Jameson)
Više o

nagradni natječaj

,

Done in 60 Seconds

,

Jameson

Natječaj u snimanju kratkog filma bok uz bok stavlja filmske uradke iz dvadesetak zemalja svijeta. Bez obzira na to jeste li romantičar u duši, ovisnik o adrenalinu ili zaljubljenik u egzistencijalističke drame, volite li posebne efekte ili se prvi puta prihvaćate redateljske stolice, Done in 60 Seconds natječaj je otvoren za sve ljubitelje filma. 

Natječaj poziva sve da snime remake svog omiljenog filma, a ta verzija ne smije biti duža od 60 sekundi. Sudjelovat može svatko tko ima mobitel, foto aparat s funkcijom snimanja filma ili kameru. Važna je ideja i nekoliko dobrih prijatelja jer žiri je spreman. 

Pod pokroviteljstvom Jamesona, u sklopu završnog partya na ZFF-u publici je predstavljen video stand-up komičara i voditelja žirija Ivana Šarića kojima poziva sve da se uključe u filmski natječaj Done in Sixty Seconds. Ni sam stranac snimanju zabavnih video sadržaja, Šarić je naglasio kako je ovo više od zabave jer Jameson Empire Done in 60 Seconds podupiru poznati režiseri i glumci, poput Dannya Boylea, Samuela L Jacksona ili Chrisa O'Dowda.

Član Jameson žirija i jedan od najtraženijih redatelja u zemlji Antonio Nuić podijelio je s nama kako će kod prijavljenih filmova tražiti i ocjenjivati "svjež i nov način razmišljanja te hrabrost autora u snimanju."

U žiriju, osim Ivana Šarića i Antonia Nuića, sudjeluju poznata hrvatska glumica Lucija Šerbedžija i filmski kritičar Dean Sinovčić. Svi zajedno slažu se kako je ovo iznimno zanimljiv projekt jer šezdeset sekundi je dovoljno za spas svijeta, najljepšu ljubavnu priču ili najbolju komediju ikad snimljenu pa pozivaju sve da zgrabe smartphone ili kameru u ruke i zabave se na snimanju svojih malih remek-djela.

Prijave se predaju putem Facebook fan stranice Jameson Hrvatska zaključno do 20. siječnja 2014. Nakon toga, žiri će u sklopu posebnog događaja krajem siječnja odabrati finaliste među kojima će kasnije biti odabran putnik na Jameson Empire Done in 60 Seconds finale u Londonu. Pobjednik hrvatskog natjecanja ulazi u uži izbor s pobjednicima iz drugih zemalja, a petorica finalista svjetskog izbora imat će priliku družiti se s najvećim imenima industrije na crvenom tepihu Jameson Empire Awards krajem ožujka 2014. te osvojiti titulu pobjednika i svoj vlastiti Jameson Empire Award kipić.

Ova dodjela nagrada smatra se najzabavnijom britanskom filmskom dodjelom nagrada čime se idealno uklapa u filozofiju Jameson viskija.

Od ove godine Jameson je pripremio i posebnu novost u obliku niza Google Hangouts gdje će filmski entuzijasti moći dobiti savjete i upute nekih od najpoznatijih imena u filmskoj industriji koji će s amaterima podijeliti kako uspješno snimiti svoju verziju filma u 60 sekundi.

06.11.2013. 10:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh