« Putovanja
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci
ZIMSKA IDILA

Top 5 zimskih odredišta iz bajke

Odabrali smo najljepša mjesta za vaš zimski odmor, a među njima je i jedan hrvatski biser

Val Cenis, raj u Francuskim Alpama
Val Cenis, raj u Francuskim Alpama (MWN)
Više o

skijanje

,

Francuska

,

putovanja

,

zimski odmor

,

zimsko putovanje

,

top destinacije

,

last minute

,

najbolji aranžmani

,

first minute

Trebate savjet kamo otputovati za blagdane? Želite otići na mjesto koje će vam najbolje dočarati zimsko raspoloženje? Novinarka Metro World Newsa za vas je odabrala pet savršenih destinacija koje će vam uljepšati ovu zimu.

Zadar - zvukovi mora

Smješten na dalmatinskoj obali, Zadar je na neki način čini odvojen od ostatka Hrvatske. Bogat je poviješću - gradska vrata datiraju iz vremena renesanse i čuvaju ih opasni venecijanski lavovi. A za poseban doživljaj poslušajte zvukove Morskih orgulja arhitekta Nikole Bašića. Orgulje nasumično puštaju note dok se valovi sudaraju o cijevi.

Brugge - srednjevjekovna magija

Senzualan, magičan i gotički belgijski grad Brugge najneobičnije je obično mjesto. Služeći kao kulturni most između Sjeverne i Južne Europe tijekom 14. i 15. stoljeća, svakodnevni život postao je pomalo uspavan. Ipak, mjesto je to eklektične kulture koju su oblikovale bitke tijekom stoljeća. Lutajte ulicama u kočiji i zaustavite se u Café Vlissinghe (http://www.cafevlissinghe.be), najstarijem kafiću u gradu i popijte tradicionalno belgijsko pivo.

Beč - opera, kavane i Božić

Beč proslavlja Božićno vrijeme kao malo koji drugi grad. Radost življenja (možda potaknuta i izvrsnim kuhanim vinom) jednostavno je zarazna. Café Drechsler (http://www.cafedrechsler.at) poslužuje izvrsne brioše i kajganu, a cijeli grad je ujedno i glazbeni centar. Staatsoper Opera, nekada boravište Mozarta i Beethovena, danas nudi spektakularne opere i predstave.

Finska Laponija - mjesto za sanjkanje

Laponija je savršeno mjesto za zimovanje. Iako su dani vrlo kratki, to će vam biti najmanja briga jer ćete se previše zabavljati sanjkajući se ili vozeći se na skijaškim motorima. Odsjednite u selu Saariselkä - urođeno stanovništvo Sámi sjajni su domaćini i imaju fascinantne zimske priče koje će vam uljepšati duge zimske noći.

Francuski Val Cenis - mir u francuskim Alpama

Val Cenis jedno je od najljepših skijališta u Francuskoj. Obuhvaća tri polazne stanice spleta od tridesetak ski-liftova koji kreću iz podnožja triju životopisnih sela francuskih Alpa. U tjedan dana skijanja jedva ćete uspjeti obići sve staze. Na skijalištu nema gužve, nikada se na žičaru ne čeka više od minutu-dvije.

Staze su za svačiji ukus – od zelenih za početnike (od kojih je jedna duga čak 16 km) do zahtjevnih crnih na koje će vas odvesti žičara. S vrha će se pružati zapanjujući pogled na Alpe, na jezero, plavo nebo i očaravajuća bjelina svugdje oko vas koja vas poziva da ostavite na njoj tragove svojih skija.

FIRST MINUTE CIJENA ZA OVO PUTOVANJEU AGENCIJI BEST TRAVEL JE SAMO 1,995 KUNA  - i u nju je uključen put autobusom, ski-karta i najam apartmana

18.11.2012. 21:17:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh