« Film
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
ZABAVNO

Top 13 slomljenih dijelova tijela u filmovima

U filmovima se lome razni dijelovi dijela, no neke od scena jednostavno su ušle u povijest svojom brutalnošću ili zgodnim dramskim zapletom

Sam Raimi ima stila za lomljenje
Sam Raimi ima stila za lomljenje (Arhiva)
Više o

top lista

,

FAK portal

,

slomljeni dijelovi tijela

Sven me dugo lomio da napišem nešto za FAK. Popustio sam tek kad me doslovce polomio auto koji je imao nešto protiv mog bicikla i pravila prednosti u prometu. Moja prva riječ nakon pada bila je: „Fak!" To je bio znak da se, kad sam već imao nesreću da se strgam od nečega što nije ni alkohol ni smijeh, bacim na posao i izdvojim neke od prijelomnih trenutaka iz svijeta filma. S obzirom na temu, lista definitivno neće biti cjelovita, ali kako bi rekao Cezar: koska je bačena.

13. Rame

Vjerojatno sam pristran, ali na samom početku moram spomenuti dobrog starog Martina Riggsa (Mel Gibson, Lethal Weapon 2) koji je jednom prilikom spigao rame, što mu je dalo sposobnost da se određenim modifikacijama na svojoj anatomiji (čitaj: dislociranjem ramena lupanjem o krutu materiju) izvuče iz luđačke košulje, što je osobito korisno kad se gušiš pod morem. Razveselilo me da možda i ja nakon nesreće imam takvu posebnu moć, ali samo je boljelo. Jebiga. Za luđačku košulju još ima izgleda.

12. Zubi

Reklame nikad nisu tako uvjerljive kao scene iz stvarnoga života. Još se sjećam školskog trenera iz taekwondoa koji nam je preporučao gumu za zube. „Kupite je", rekao je, „ja je nisam imao". Tu se nasmijao od uha do uha i prezentirao zubalo koje se vodi za načelom „manje je više". Premda i filmovi nude nezaboravne momente u kojima junaci dobivaju materijala za Zubić-vilu, izdvojio bih jednu od meni najbrutalnijih filmskih scena. Nakon što mu šačica lopova pokuša ukrasti auto, Derek Vinyard (Edward Norton, American History X) jednoga ustrijeli, a drugog rani i zamoli da zagrize pločnik da bi ga zatim nogom prikucao za isti. Kako god čudno zvučalo, slomljeni zubi čovjeku su bili najmanji problem. Čovjek ustvari više uopće nije imao problema.

Ostale slomljene dijelove tijela pročitajte na FAK portalu

01.07.2014. 14:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh