« Film
objavljeno prije 9 godina i 11 mjeseci
RECENZIJA

Grof Drakula ima novi plan za osvajanje Hollywooda

Nije stoga naodmet snimiti još jedan film o dobrom starom Vladu Tepešu. Hm, zapravo, četiri filma, kažu Nemilosrdni gadovi

Dracula kao u priči
Dracula kao u priči (Arhiva)
Više o

grof Drakula

,

Dracula Untold

,

Harker

Luke Evans, Russell Crowe ili Charlie Hunnam - što mislite tko bi od njih idealno utjelovio glasovitog transilvanijskog grofa Drakulu? Pitanje je retoričko budući da ćemo svu trojicu u dogledno vrijeme vjerojatno imati prilike vidjeti u ulozi sofisticiranog ljubitelja eritrocita što je, čini se, posljedica vampirske epidemije, sumraka i srodnih saga koja posljednjih godina vlada Hollywoodom. Nije stoga naodmet snimiti još jedan film o dobrom starom Vladu Tepešu. Hm, zapravo, četiri filma.

Prvi i jedini s datumom premijere je „Dracula Untold", prema svemu sudeći riječ o kičastoj akcijskoj razglednici u maniri „Ja, Frankenstein", u kojoj će se pod grofovim plaštom okušati Velšanin Luke Evans („Clash of the Titans"). Film je redateljski debi Garyja Shorea koji je uskočio na ispražnjeni režijski stolac u koji je originalno trebao sjesti Alex Proyas („Vrana", „Dark City"). Uz Evansa u filmu igraju i Charles Dance, Dominic Cooper i Sarah Gadon, a kako će to sve skupa izgledati saznat će se početkom listopada.

Drugi film krvavih očnjaka koji čekamo s nešto više interesa je „Harker", reinterpretacija priče o Drakuli iz perspektive detektiva Scotland Yarda Jonathana Harkera koji ga pokušava raskrinkati i uhapsiti. Fora je što bi se režije trebao prihvatiti Tarantinov nemilosrdni gad Eli Roth kojeg znamo i kao režisera („Hostel"), a plan je da Drakulu odigra već spomenuti Russell Crowe.

Cijeli tekst o novom pohodu grofa Drakule na Hollywood možete pročitati na filmskom portalu Nemilosrdni gadovi.

01.07.2014. 19:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh