« Život
objavljeno prije 11 godina i 4 mjeseca
U 2009.

Top 10 najljubaznijih naroda na svijetu

Nije svejedno kakvi su domaćini zemlje u koju doputujete, pa donosimo popis onih najljubaznijih

(Wikipedia)
Više o

najljubazniji narodi

,

najljubaznije zemlje

,

top 10

Hoće li neko putovanje ili godišnji odmor biti ugodni, ne ovisi samo o destinaciji, ponudi zabave ili cijenama. Veliku ulogu igraju i sami domaćini zemlje u kojoj se nalazite. Ako su ljubazni i prijateljski raspoloženi, i loše putovanje može postati nezaboravno. Futurebrand Country Brand Indeks sastavio je ljestvicu 10 zemalja svijeta u kojima su stanovnici najljubazniji:

1.Fidži
Stanovnici ovog otočja zajedno s prirodnim ljepotama čine pravi raj južnog Pacifika. Ljudi s Fidžija glase kao puni topline, gostoljubivosti i prirođenim prijateljskim ponašanjem, pa ne čudi da se nalaze na prvom mjestu.

2. Irska
Već drugu godinu zaredom Irci se nalaze na drugom mjestu ove ljestvice. Iskrena, prijateljska i susretljiva irska komunikativnost usredotočuje se na društvenu komunikaciju i time čini jednu od najčarobnijih atrakcija za posjetitelje ovog otoka.

3. Aruba
Aruba ima povijesno ukorijenjenu prijateljsku atmosferu i mnogi ju nazivaju Sretnim otokom. Ugodna klima tijekom cijele godine zajedno s odličnim raspoloženjem domaćina koji imaju pozitivan i optimističan pristup životu privlači mnoge turiste iz cijelog svijeta.

4. Tajland
Na visokom četvrtom mjestu nalazi se Tajland, zemlja osmijeha. Domaćini su srdačni i gostoljubivi, a poznati su po svom velikom smislu za humor i veselom duhu, što turistima omogućuje lako upoznavanje s njima.

5. Bermudi
Prijateljski raspoloženi stanovnici Bermuda svoje goste privlače obećanjem da će u njihovoj zemlji ''osjetiti ljubav''. Nije stoga čudno što se ova zemlja smjestila na peto mjesto ljestvice.

6. Tahiti
Još od vremena kapetana Cooka kad je Tahiti otkriven, nije se puno toga promijenilo - domaćini privlače ljude iz cijelog svijeta prijateljskom atmosferom i optimističnim pristupom života.

7. Trinidad i Tobago
Etnički raznolik, ponosan i miroljubiv narod otoka Trinidad i Tobago pružit će vam ugodno druženje zbog susretljivog i gostoljubivog stanovništva.

8. Urugvaj
Ova južnoamerička zemlja smjestila se na osmo mjesto zbog ležernog karaktera lokalnog stanovništva. Poznati su po tome što znaju uživati u životu, a osim toga slove kao vrlo dragi i odani ljudi.

9. Kanada
Kanađani su narod poznat po svojoj prijateljskoj i tolerantnoj prirodi. Otvoreni su i topli, a to se vidi u njihovom otvorenom pogledu na različite kulture, kao i u dobrodošlici svakog turista.

10. Novi Zeland
Ležeran šarm Novozelanđana smjestio je ovu zemlju na deseto mjesto. Stanovnici ovog otoka vrlo su gostoljubivi i otvoreni prema strancima.

31.12.2009. 10:59:12
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh