« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 9 mjeseci
IRAK MU NIJE TREBAO

Tonyja Blaira u Dublinu gađali jajima i cipelama

POGLEDAJTE VIDEO - Blair je došao na promociju svoje knjige kad su ga prosvjednici počeli gađati i nazivati ga "mesarom koji je u Iraku okrvavio ruke"

tony blair knjiga
tony blair knjiga (Getty Images)
Više o

Tony Blair

,

Bartol Kašić

Bivši britanski premijer Tony Blair nije se dobro proveo u glavnom gradu Irske. Naime, tri osobe su uhićene nakon što je skupina prosvjednika gađala Blaira jajima i cipelama kada je u subotu stigao na promociju svoje knjige u knjižaru Eason u centru Dublina, javili su irski mediji. U incidentu nitko nije ozlijeđen, niti su "projektili" pogodili Blaira.

Zbog njegova dolaska poduzete su snažne mjere sigurnosti. Oko 200 prosvjednika sukobilo se s policijom ispred knjižare Eason u glavnoj dublinskoj ulici O'Connell. Blaira su nazivali "mesarom koji je u Iraku okrvavio ruke".

Blair je mirno potpisivao svoje memoare "A Journey" dok je ispred knjižare trajao prosvjed. Bilo je to prvo organizirano potpisivanje knjige otkako je izišla iz tiska.

Blair, laburistički premijer Velike Britanije od 1997. do 2007. godine, u svojoj autobiografiji snažno brani svoju politiku, uključujući invaziju na Irak 2003. godine. (hina/metro-portal)

04.09.2010. 14:58:18
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh