« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
NOVOSTI

Tomislav Goluban predstavio Grozdje Blues

„Grozdje blues" jedina je pjesma na nagrađivanom albumu „Med bregi" u kojoj se Tomislav Goluban pojavljuje kao tekstopisac

Tomislav Goluban s Ksenijom Erker i Hanom Hegedušić
Tomislav Goluban s Ksenijom Erker i Hanom Hegedušić (Dragutin Škreblin)
Više o

Tomislav Goluban

,

Grozdje Blues

Novi singl i video spot „Grozdje blues" Tomislava Golubana s njegovog aktualnog albuma „Med bregi", oda je starom, čistom i iskonskom Zagorju koje danas, nažalost, polako i postojano pada u zaborav. Jer danas je sve manje vremena za druženje s pajdašima, klijeti propadaju zaključane, a trsovi zarastaju u drač.

„Grozdje blues" vodi vas na mjesta gdje se još uvijek čuje ptičji pjev u letu nad vinogradom, gdje miriše neobrano grožđe i gdje usamljenost zna ugristi za srce. Kad kažu da je nostalgija tiha patnja duše, onda ta sjetna duša zasigurno sluša Hanin, Ksenijin i Golubanov zagorski blues „med trsjem".

Pjesmu koja je izašla, u pravo vrijeme, na Vincekovo, kad se slavi sv. Vinko - zaštitnik vinograda, možete poslušati na sljedećem linku:

 

Ideja za suradnju s Hanom Hegedušić i Ksenijom Erker, Golubanu je pala spontano dok je napisao prve stihove za pjesmu.

„Čim sam napisao prvi stih: „Stojim na brijegu", znao sam do to treba otpjevati Hana Hegedušić pošto živi na Varaždin bregu. Njezina mama Ksenija bila je logičan i vrlo jasan izbor da duet bude kompletiran"

„Grozdje blues" jedina je pjesma na nagrađivanom albumu „Med bregi" u kojoj se Tomislav Goluban pojavljuje kao tekstopisac. Suradnja s Hanom i Ksenijom bila je zadovoljstvo svih troje, kako komentira Hana:

„Već dugo sam fan Tomislava Golubana pa mi je njegov poziv na suradnju bio kao da me netko pitao: s kim bi voljela surađivati. Pjesma koju je napisao za mamu i mene i uopće ideja o našem duetu mi se na prvu svidjela, a kad smo ušli u studio išlo je sve bolje i bolje".

Puna hvale za suradnje je i sama Ksenija koja kaže:

„Kad mi je Tomek ponudil da pjevam „Grozdje blues" u svojevrsnom duetu s mojom Hanom, a uz potporu Golubanovog usnjaka i njegovog benda, bila sam presretna iz mnogo razloga. Kao prvo, žene mojih godina ne dobivaju nikakve ponude, a i one glazbene su rijetke! Ali da za Vincekovo ide naša pjesma, to sam posebno sretna jer je vino jedna konstantna ljubav moga života koja me nikad nije iznevjerila, a bome ni ja nju!"

Tomislava Golubana možete pratiti na Facebooku i na http://www.goluban.com/

24.01.2014. 12:15:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh