« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 3 mjeseca
SUPER!

Simple Minds Greatest Hits Tour uskoro u Zagrebu

Koncert grupe Simple Minds u Maloj dvorani Doma sportova ujedno je i prvo veliko strano gostovanje najavljeno za 2014. godinu.

Jim Kerr s ekipom u Zagrebu
Jim Kerr s ekipom u Zagrebu (Arhiva)
Više o

Dom sportova

,

koncert

,

Simple Minds

,

Greatest Hits

Legendarni škotski sastav Simple Minds, treći put dolaze u Hrvatsku, i to 4. ožujka kada će u sklopu velike Greatest Hits turneje nastupiti u zagrebačkom Domu sportova. Miljenici domaće publike i ovaj put će pokazati zbog čega ih se smatra jednim od najvažnijih otočkih pop rock bendova u povijesti koji je ostavio veliki trag na mnogim ovdašnjim izvođačima.

Nakon što su spektakularno ispratili staru godinu u škotskom Stonehavenu gdje su na domaćem terenu pokazali zašto uživaju kultni status, Simple Minds za koji dan kreću na drugi dio Greatest Hits turneje, koji započinju u latvijskoj Rigi. Na glazbenom putu koji traje 6 tjedana prvo će se držati sjevernijih krajeva, te će nastupiti i u Finskoj, Norveškoj, Švedskoj, Danskoj, Njemačkoj, Poljskoj, da bi se spustili do Češke i Italije. U sklopu ovog dijela turneje nastupit će i u Zagrebu 4. ožujka, a potom i u makedonskom Skopju, te će to biti jedina dva nastupa u regiji.

Kroz karijeru dugu čak 36 godina Simple Minds su stvorili bezvremenske hitove kao što su "Don't You (Forget About Me)", "Alive And Kicking", "Belfast Child", "Let There Be Love", "She's A River", "Glittering Prize", "Mandela Day", "Promised You A Miracle", "Waterfront", a na sve njih će podsjetiti u sklopu Greatest Hits turneje. Ovu dugu priču, kako sami kažu, revitaliziraju dodajući nove stvari na setlistu ove turneje, kao što su "Stagefright", "Neon Lights", "Broken Glass Park", "Blood Diamonds", "Let The Day Begin", te "Big Music".

Simple Minds u Zagreb dolaze u postavi koja uključuje dva originalna člana - legendarnog vokala i frontmana Jima Kerra i gitarista Charlieja Burchilla - te bubnjara Mela Gaynora (bubnjara s najdužim stažem u bendu), klavijaturistu Andyja Gillespieja i basistu Ged Grimesa. Također, sa sobom donose i kompletnu produkciju koja ih prati na svim stepenicama turneje. Sastav ujedno radi i na novim materijalima, te je izlazak novog albuma predviđen za kraj ove godine.

Hrvatska je publika već Simple Minds upoznala kao energičan bend koji ne kroz višesatne nastupe ne dozvoljava ni trenutka predaha. Tako se zagrebački nastup događa prvi put nakon četiri godine kada su pred više od 6 000 ljudi nastupili u Spaladium Areni u Splitu. Koncert grupe Simple Minds u Maloj dvorani Doma sportova ujedno je i prvo veliko strano gostovanje najavljeno za 2014. godinu.

ULAZNICE

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 200 kn. Ukoliko ostane ulaznica na dan koncerta cijena će im iznositi 230 kn.

Prodajna mjesta:

  • Dirty Old Shop, Tratinska 22

  • Rockmark, Berislavićeva 13

  • Dallas Music Zagreb Tkalčićeva 7

  • Dancing Bear Shop, Gundulićeva 7

  • Prodajna mjesta Eventima i www.eventim.hr

Koncert grupe Simple Minds organizira LAA.

23.01.2014. 10:19:37
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh