« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 3 mjeseca
PODRŠKA

Tomislav Goluban podrška Albertu Leeu

Dobitnik prvog hrvatskog Porina za blues otvara koncert Alberta Leea i Hogan's Heroesa

Fotografija vijesti
Više o

Boogaloo

,

koncert

,

Tomislav Goluban

,

Albert Lee

,

The Hogan's Heroes

Tomislav "Little Pigeon" Goluban zadnjih se godina prometnuo iz dečka 'z Grabrovca u dečka 'z Grabrovca koji je predstavljao Hrvatsku prve godine sudjelovanja na međunarodnom blues challengeu u Memphisu; koji je osvojio prvi hrvatski blues Porin; koji je svoj četvrti album snimio u legendarnom Sun studiju i koji u zapučku ima ekskluzivni ugovor s diskografskom kućom Croatia Records.

Ostavši vjeran sebi, čvrsto vezan zavičajnom glazbenom tradicijom, zaronio je do korijena delta bluesa i vratio se s unikatnim spojem svega što besramno voli: zagorskim bluzom. Godine rada i truda dovele su Golubana do točke u kojoj mu se virtuoznost rado spominje uz ime pa nas nastup uz Alberta Leeja, country rock legendu, ne treba čuditi.

Tomislav Goluban otvorit će koncert Alberta Leeja & Hogan's Heroesa 22.03. u zagrebačkoj dvorani Boogaloo samo dan nakon povratka iz Berlina sa 1. Europskog blues challengea gdje će braniti boje hrvatskog bluesa.

Danas globalno poznat po svojoj hibridnoj tehnici sviranja prstima, Albert Lee je kao šesnaestogodišnjak napustio školu kako bi se u potpunosti posvetio gitari. Sada se kiti s pet uzastopnih naslova najboljeg country gitarista po izboru magazina "Guitar Player", nebrojenim nastupima i suradnjama sa svim relevantnijim glazbenicima u širokom rasponu stilova, od kojih su Eric Clapton, Tommy Emmanuel, Lonnie Donegan, Dave Edmunds, Marty Wilde, Willie Nelson, Nanci Griffith, Don Everly, Emmylou Harris, Sonny Curtis ili Rodney Crowell samo neki.

Obzirom da se za nastupe Alberta Leeja i Hogan's Heroes obično ne ugovara predizvođač, skorašnji koncert može se tumačiti kao još jedan veliki kompliment Golubanu. Upućeni će se složiti; kad bi za Golubana uopće postojao pojam "rutinskog", čak bismo i ovaj ispred Alberta Leeja mogli nazvati "samo još jednim nastupom na kojem će Mali Golub, već poslovično, dati sve od sebe" i zato jedva čekamo veliku country-blues feštu u Boogaloo-u!

Ulaznice potražite u sistemu Eventima www.eventim.hr, Kamo.hr TICKET, Boogaloo Club-u - ul. grada Vukovara 68 i TMS Music Shop-u - Ul. J. Žerjavića 7/2 , po cijeni od 160 kuna u pretprodaji. Na dan koncerta morat ćete izdvojiti 20 kuna više.

14.03.2011. 19:01:49
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh