« Glazba
objavljeno prije 4 godine i 11 mjeseci
NOVOSTI

Tomislav Goluban najavljuje novi album

Dobri stari blues rock u pjesmi „Gambler's Blues“ kao najava novog albuma Tomislava Golubana

Tomislav Goluban i novi album
Tomislav Goluban i novi album (Menart)
Više o

Tomislav Goluban

,

novi album

Nakon albuma „Med bregi", svirač usne harmonike, Tomislav Goluban, nastavlja dalje.  No, ovog puta, u ponešto drugačijem blues stilu. S novim albumom, čije izdanje samo što nije ugledalo svjetlo dana, Tomislav se vraća korijenima, dobroj staroj blues-rock svirci, ogoljenoj na tri instrumenta (gitara, bas i bubanj) kako bi siroviji i nešto jednostavniji zvuk pokazao da se u njemu može itekako uživati!

Na albumu koji će nositi naziv Blow Junkie, usna harmonika igra vodeću ulogu, a kompletan album odaje dojam stare bluzerske mantre 'manje je više'.

Prije samog izlaska ovog blues-rock nosača zvuka, prvi singl uvodi nas u blues priču koja nas čeka na Blow Junkie-u. Pjesma se zove „Gambler's Blues", a glazbu i tekst potpisuje Tomislav Goluban.

Poslušati je možete odmah:

'Nismo li svi u nekom trenu života kockari? Pobjeđujemo, gubimo, a rizik je taj koji nosi neizvjesnost i uzbuđenje. Hodamo po rubu, hoće li nas na vrhu dočekati predivan pogled ili pad s litice nikad ne znamo, ali u tome je i čar, zar ne? U glavi mi je bio JJ Cale kojeg na bubnjevima prati Charlie Watts.' - govori Tomislav o novoj pjesmi, a o albumu Blow Junkie kaže: 'Nakon nosača zvuka na hrvatskom jeziku, skretanja u duboke etno vode, gostiju i različitih stilskih područja tradicijske glazbe Hrvatskog zagorja, htio sam se vratiti onom starom čistom bluesu, onom čemu me i ljubav prema toj vrsti glazbe privukla - sočnom kompaktnom i čvrstom zvuku bez previše 'cifranja'. Uz nekoliko glavnih instrumenata, raspaliti svirku bilo je prilično oslobađajuće.'

Album će sadržavati 16 pjesama od čega je 11 autorskih na engleskom jeziku, 4 instrumentala i jedna obrada. Produkciju potpisuje Dragutin Smokrović "Smokva".

Novosti o izlasku novog albuma i sve ostale informacije vezane uz ovog poznatog blues-era pratite na njegovim službenim stranicama: http://www.goluban.com/ i Facebook.

05.12.2014. 12:04:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh