« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
SPEKTAKL

Tom Jones stiže u Pulu

Uskoro sedamdesetdvogodišnji Tom Jones i dalje odlazi na turneje i nastupa na koncertima; u izvrsnoj je formi, izgleda odlično i pun je energije

Tom Jones, stari šarmer, ponovno u Hrvatskoj
Tom Jones, stari šarmer, ponovno u Hrvatskoj (AdriaEntertainment)
Više o

Pula

,

koncert

,

Tom Jones

Tom Jonesova duga i izvanredna karijera konstantno dobiva na snazi. Sir Tom nastavlja s koncertima i snimanjem nove glazbe. Već više od četiri desetljeća legendarnom Tomu Jonesu raste popularnost, a najnoviji album Praise & Blame (Island/Universal) obilježen je najboljim recenzijama u cijeloj njegovoj karijeri. Glazbeni kritičari diljem svijeta jednoglasni su u pohvalama i za odlično snimljen album i za sjajne koncertne izvedbe.

Uskoro sedamdesetdvogodišnji Tom Jones i dalje odlazi na turneje i nastupa na koncertima; u izvrsnoj je formi, izgleda odlično i pun je energije. Poput vrhunskog vina - što je stariji, to je bolji! Na koncertu u Puli, zajedno sa svojim bendom, izvest će najveće hitove poput poput It's Not Unusual, Kiss, Delilah, What's New Pussycat, I'll Never Fall In Love Again and If I Only Knew te izabrane pjesme s albuma Praise & Blame.

Osnovna ideja za Praise & Blame bila je "povratak korijenima". Album je snimljen u studiju Petera Gabriela u Engleskoj, a producirao ga je Ethan Johns koji je surađivao s mnogo velikih glazbenih imena (Kings of Leon, Ryan Adams, Ray LaMontagne, Laura Marling, Paolo Nutini). Cjelukupan rezultat svjedoči kako Tom Jones u kombinaciji sa svojim bendom oduševljava izvanrednim izvedbama.

"Jones pjeva dionice od moćnog, dubokog sirovog basa do elegantnog sjetnog tenora ... nasmijan i spreman na šalu, svojim izvanrednim glasom gospodari energičnim i gotovo opipljivim zadovoljstvom." Neil McCormick, Telegraph"

Thomas Jones Woodward rođen je 7. lipnja 1940. u Pontypridu, Južni Wales, Velika Britanija. Rano je odustao od škole (s 15), prvi put se oženio vrlo mlad (sa 17), također: rano je počeo zarađivati na svojem glasu i vrlo brzo je sklopio ugovor s Decca Records u Londonu. Temelji interes Tom nalazi u širokom rasponu glazbe. Vrlo brzo je postao je popularan. Postavio je korijene rock n' rolla. Karijera mu konstantno raste zahvaljujući mnogobrojnim autorskim pjesmama koje su izazivački odraz njegovog duha i života.

Engleska kraljica ga je 2006.godine proglasila vitezom. Ta titula mu predstavlja posebno veliku čast koju strasno njeguje i održava. Od mnogobrojnih nagrada koje je primio mogu se istaknuti BRIT Award za izniman doprinos glazbi, Silver Clef za životno djelo, Hitmaker nagrada od Američke Kuće Slavnih, te prestižna Music Industry Trust Award. Još jedan dokaz da je Jones interesantna osoba su česta pojavljivanja njegova lika u filmskom miljeu. U animiranom obliku ga se može vidjeti u The Simpsons, Duck Dodgers i The Emperors New Groov, a filmska pojavljivanja uključuju ulogu u Tim Burtonovom filmu Mars napada te u filmu Agnes Brown Angelice Houston.

PRODAJA ULAZNICA:

Prodaja ulaznica počinje u srijedu, 18.travnja 2012. na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima (te online na www.evetim.hr). Također, mogu se kupiti na slijedećim mjestima: PULA: Lira Intersound, Activia Travel, cd shop Centar; ROVINJ: cd shop Link; POREČ: Eurotours, UMAG: Atlantis, LABIN: caffe bar Valentino, MEDULIN: turistička agencija Globus.

Ulaznice se podijeljene su u slijedeće kategorije:

VIP LOŽA ............................. 550 kn

LOŽA LIJEVO ........................ 490 kn

LOŽA DESNO ....................... 490 kn

VIP PARTER ......................... 350 kn

PARTER................................ 300 kn

TRIBINE ............................... 250 kn

Koncert je sjedećeg karaktera te je u prodaji samo 4470 ulaznica!

Roker sa istinskim ritmom bluesa i soula, Sir Tom doista je živa legenda. Dobrodošao je i cijenjen u mjestima diljem svijeta, od urbanih klubova, preko mjesta za izvedbu scenskih umjetnosti do velikih arena. Njegove spektakularne izvedbe obuhvaćaju i miješaju nekoliko glazbenih razdoblja i žanrova, ne poznaju klasne razlike, privlače mlade i stare, muške i ženske, obuhvaćaju i glavne i rubne tokove. Kum moderne duše, Sir Tom je uvijek pjevao snažne pjesme,a njegov glas je još uvijek - moćan!  

 

"... sa svojom karizmom i uvjerenjem, Tom Jones bi lako kod Boga mogao odvesti zajednicu grešnika - kad on sam ne bi bio toliko nestašan momak." Andy Gill, The Independent

 

16.04.2012. 19:07:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh