« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
ZA DIJAMANTNI JUBILEJ

Pistolsi ponovno izdaju slavnu "God Save The Queen"

Taj je singl izvorno objavljen za kraljičin srebrni jubilej 1977. godine, a zbog kontroverznih je stihova BBC tada zabranio emitiranje pjesme

Fotografija vijesti
Više o

Sex Pistols

,

God Save the Queen

,

Elizabeta II.

U moru poklona koji će za dijamantni jubilej pristići britanskoj kraljici Elizabeti II. naći će se i reizdanje jedne od najpoznatijih punk pjesama svih vremena, slavne „God Save The Queen", britanskih punkera Sex Pistolsa, prenosi Hina.

Taj je singl izvorno objavljen za kraljičin srebrni jubilej 1977. godine. Zbog kontroverznih stihova kojima se kraljičina vladavina poistovjećuje s fašističkim režimom, a nju proglašava neljudskim bićem, BBC je zabranio emitiranje pjesme. Bez obzira na to, singl je dosegnuo drugo mjesto na tadašnjoj službenoj ljestvici, a prema upornim glasinama, koje nikada nisu ni potvrđene ni demantirane, podaci za top listu singlova su lažirani kako Pistolsi ne bi bili na broju jedan.

Izdavačka kuća Universal objavit će i reizdanje ploče "Never Mind the Bollocks, Here's the Sex Pistols", prvog i jednog albuma grupe, na kojem se nalazi i God Save The Queen.

17.04.2012. 09:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh