« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 29 dana i 4 sata
ZNATE LI?

Tko živi dulje i zdravije?

Novo istraživanje otkrilo je kojih pet navika mogu potaknuti dugovječnost i zdrav život. Kod žena produljuju život za deset godina, a kod muškaraca do sedam

Budite pametni
Budite pametni (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

dulji život

Već vjerojatno znate da prehrana i stil života mogu utjecati na razvoj kroničnih bolesti kao što su karcinom, srčane bolesti, dijabetes i druge.

Ali novo istraživanje s Harvarda pokazuje koliko svakodnevne navike i izbori utječu na dugovječnost i zdravlje. Istraživanje objavljeno u časopisu BMJ, analiziralo je podatke preko 110 tisuća ljudi u trajanju od 34 godine.

"Istraživanje pokazuje da zdravi životni stil mogu produljiti životni vijek i smanjiti razvoj bolesti", kaže voditelj istraživanja Yanping Li za Eating Well

Važno je naglasiti da zdrav životni stil smanjuje nastanak bolesti kao što su dijabetes, kardiovaskularne bolesti i karcinom, ali utječu i na dugovječnost bez tih bolesti. 

Zdrave životne navike su: zdrava prehrana, redovita tjelovježba uz koju se održava zdrava težina, umjerena konzumacija alkohola i potpuno izbjegavanje cigareta.

Stoga, jedite medieransku hranu, vježbajte svakoga dana, pazite na kilice, tu i tamo koje pićence i nema, ponavljam, nema cigareta!

10.07.2020. 18:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh