« Seks
objavljeno prije 8 godina
OPA :)

Tko više laže o seksu - muškarci ili žene?

Razne priče o seksu dolaze sa svih strana, a zanimljivo istraživanje pokušalo je pronaći istinu - koji spol više laže i izmišlja

Što se govori o seksu?
Što se govori o seksu? (Arhiva)
Više o

seks

,

laži

,

mitovi

Seks je prepun bajki, laži i mitova, to dobro zna svaki iole obavješteniji čovjek, no znate li koji je spol skloniji iskrivljavanju činjenica o seksualnim iskustvima? Znanstvenici su se zainteresirali za temu, proveli istraživanje i došli su do rezultata da i muškarci i žene jednako često lažu, samo na drugi način.

Pokazalo se da žene sve više imaju neke karakteristike ponašanja koje su do sad bile ekskluzivno muške, poput komentara i perverznih šala, a muškarci su omekšali i pišu sve romantičnije poruke.

Muškarci napuhuju brojku seksualnih partnerica, kao što se može i pretpostaviti, iz razloga kako bi ostavili dojam pravih pastuha, dok žene s druge strane smanjuju svoje brojke ne bi li ispale što čednije. 

Kako je istraživanje napravljeno na način da se prvo ispunjavao anonimni upitnik, a zatim se na ista pitanja odgovaralo priključen na detektor laži, istraživači su mogli zaključiti da i jedan i drugi spol jednako često iskrivljava činjenice kako bi se što bolje uklopili u stereotipe koji su još na snazi.

22.04.2016. 21:47:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh