« Žene
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
SLAVA I MOĆ

Tko su najpoznatije alfa žene?

U životinjskom svijetu, alfa je najviše rangirani član grupe. Individualci postaju alfe kroz svoje superiorne fizičke karakteristike i inteligenciju...

Najpoznatije alfa žene
Najpoznatije alfa žene (Getty Images)
Više o

Serena Williams

,

Beyonce

,

Lady Gaga

,

ljetne cipele

,

znakovi

Na ovoj listi nisu navedene žene koje se bave politikom, već one iz svijeta showbiznisa čiji se utjecaj proteže kroz velik broj medija i poslova.

Salma Hayek - glumica je stupila na holivudsku scenu 1995. ulogom u "Desperadu" Roberta Rodrigueza. Od onda, zaokuplja pažnju mnogih muškaraca. Njezina filmografija nije zvjezdana, međutim postupno je gradila reputaciju kao režiser i producent, a posebno je upamćen njezin prvijenac "Frida". Također je osnovala svoju vlastitu producentsku kompaniju Ventanarosa, te potpisala dvogodišnji ugovor s tv kućom ABC.

Lady Gaga - iako je na sceni tek godinu dana, Lady Gaga pojavila se niotkuda kako bi postala najjače ime u pop glazbi. Njezini video spotovi oslanjaju se na radove Michaela Jacksona i Madonne iz 1980-tih i ranih 1990-tih, te ostavljaju upečatljiv i bizaran dojam. Za razliku od ostalih pop zvijezda, Lady Gaga je vlastita ideja same pjevačice. 2010. magazin Forbes rangirao ju je na 4 mjesto liste 100 najutjecajnijih osoba u showbiznisu. Nije loše za 24-godišnjakinju iz New Yorka.

>> Jeste li omega muškarac?

Gisele Bundchen - šest godina zaredom, magazin Forbes proglašavao je Gisele Bundchen kao model s najvećom zaradom na svijetu. Sa zaradom od 25 milijuna dolara, Bundchen je osigurala svoju dominaciju u svijetu mode. Pojavljivala se u kampanjama za skoro sve veće modne kuće, kao i na naslovnicama svih poznatijih modnih magazina, a njezin ugovor s Victoria's Secret proglašen je najvećim prihodom koji je jedna manekenka ostvarila.

Heidi Klum - došla je od pobjednice natjecanja za model kad joj je bilo 19 godina, do supermodela, i to u razdoblju od samo nekoliko godina. Pojavila se na naslovnicama magazina Elle, Marie Claire i Voguea, a radila je i za velike brandove poput Volkswagena, Brauna i McDonaldsa. No Klum je vjerojatno najpoznatija kao voditeljica i producentica showa "Project Runway". Za svoj rad primila je šest nominacija za Emmy.

Serena Williams - trenutno je broj 1 tenisačica u svijetu. Osvojila je 27 Grand Slam titula, što ju je smjestilo na devetu poziciju liste najboljih tenisačica svih vremena. Williams je zaradila više novaca nego bilo koja druga sportašica u povijesti. Također se dokazala kao sposobna poslovna žena. 2004. potpisala je 40 milijuna dolara vrijedan sponzorski ugovor s kompanijom Nike, što je rezultiralo njezinom vlastitom linijom tenisica i opreme.

Beyonce - s 28 godina, Beyonce je već ikona u glazbenoj industriji. Prodala je preko 100 milijuna albuma diljem svijeta. Drži rekord kao glazbenica s najviše Grammy nagrada osvojenih u jednoj noći - primila ih je šest 2010. Osim toga, Beyonce je radi i kao model za L'Oreal, Tommy Hilfiger i Armani. Ima svoj vlastiti parfem i dvije linije odjeće. Ni njezina filmska karijera ne zaostaje. Primila je dvije nominacije za Zlatni globus, kao glumica i skladateljica. Ove ju je godine magazin Forbes rangirao na drugu poziciju, iza Oprah, na listi 100 najutjecajnijih slavnih osoba.

20.11.2010. 13:56:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh